Furuen fryser på Høstutstillingen

En fryseboks med fersk furuduft og et bilde av Harriet Backer er blant kunstverkene på årets Høstutstilling som åpner i Oslo lørdag. (Statsminister-vikar Anne Enger Lahnstein er også med).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Verken malerier, grafikk, tegninger, tekstiler eller skulpturer er overrepresentert blant kunstverkene som har sluppet gjennom nåløyet og havnet på Statens 111. Kunstutstilling. Høstutstillingen anno 1998 domineres av kunstnere som uttrykker seg via videoer, performance, installasjoner og fotografier.

Opplev kunsten

- Dette er seks forskjellige utstillinger servert i en helhet, sa årets juryleder, tekstilkunstneren Kristin Lindberg på pressens smugtitting i dag.

Årets utstilling er satt sammen av 181 arbeider laget av 152 kunstnere. Harriet Backers «Kortspillerne» henger på utstillingen som det gjorde på Høstutstillingen for 100 år siden, og maleren Jo Stang minnes med sitt bilde «Vinterlek».

Sagmugg

Monica Ehly Løvalds fryseboks med frosne kvister utsondrer en duft av furu og sagmugg. Kvistene er laget av en blanding av sagmugg og vann, frosset i former. De blir plassert i den åpne fryseboksen som etter hvert blir slått av. Frysevarene smelter, verket forandrer seg, og lukten blir sterkere og sterkere.

- Jeg lager objekter i former og setter dem sammen med ting som brukes til oppbevaring, som for eksempel en fryseboks eller plastposer, forteller Monica Ehly Løvald.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer