VEVKUNST: Magne Furuholmen stiller ut i Skottland. FOTO: MORTEN RAKKE
VEVKUNST: Magne Furuholmen stiller ut i Skottland. FOTO: MORTEN RAKKEVis mer

Furuholmen stiller ut billedvev

Men han har ikke laget den selv.

Neste helg åpner en utstilling i Skottland som viser Magne Furuholmens nyeste kunstverk - billedveven «Glass Onion».

Han har imidlertid ikke vevet den selv: Det har veverne ved Dovecot-studioet i Edinburgh i fjor sommer, noe som er dokumentert i form av en kortfilm og viser hvordan Furuholmen fikk kutte billedveven ned av vevstolen da den var ferdig.

Det er også ved Dovecot Gallery at billedveven skal vises sammen med andre arbeider av Furuholmen, i en dels retrospektiv utstilling som henger fra 6. mars til 25. april og som har fått navnet «Peeling a Glass Onion».

- Jeg begynte med en idé om å ha et mini-retrospektiv i et rom og nyere arbeid i det større rommet, men det kan være at det på en måte glir over i hverandre, uttaler Furuholmen til avisen Scotsman.

Furuholmen bestemte seg for å ta utgangspunkt i bildene han laget for sitt «Norwegian Wood»-prosjekt, som var store tresnitt og der han tok utgangspunkt i kjente Beatles-låttitler, på ny.

- Jeg forsøkte å forestille meg hvordan veverne ville tolke min stil. Sammen valgte vi en versjon av verket «Glass Onion», siden den lot til å begeistre veverne mest. Jeg liker virkelig denne formen for samarbeid, å legge mitt verk åpent for andres håndverk og perspektiv med en helt annen angrepsvinkel enn min egen, sier han til BBC.

(©NTB)