Fusk og fanteri i Robinson

Det ene laget i den svenske Robinson dro på restaurant og drakk seg fulle på naboøya. Det andre laget fikk tilkjørt mat, røyk og brennevin. Nå venter straffen.

Medlemmer i et av de fire lagene i den svenske Robinson-serien overtalte de filipinske vaktene til å ta dem over til naboøya El Nido.

- Etter at tv-teamet hadde forlatt øya for natta har de lånt båter og dratt på restaurant og disco, sier en kilde til svenske Expressen.

Catering

Det var lag Øst som begynte. Allerede etter tre dager dro lagmedlemmer over til naboøya for å spise og feste. Dette fortsatte hver kveld i to-tre uker.

Lag Nord fikk tilfredsstilt behovene på en annen måte - de bestilte catering. I all hemmelighet fikk medlemmer i laget fraktet mat, sjokolade, tobakk og sprit til leiren. Da tv-teamet ankom leiren om morgenen, fant de spritflasker liggende rundt omkring.

Når bløffen nå er avslørt, sprekker en av grunnidéene til Robinson-programmet, nemlig at ekspedisjonsmedlemmene skal klare seg på øya uten ekstra forsyninger.

Ifølge opplysningene som har lekket ut, er ikke alle medlemmene i de to lagene involvert i fusket.

Straffen venter

En kveld var medlemmene så beruset at de i fylla brente opp Robinson-statuetten.

Men straffen ble hard.

- Vi fikk lide ordentlig for det vi gjorde, og noen uskyldige ble også straffet, sier en av deltakerne.

Sjef i produksjonsselskapet til tv-serien, Anna Bråkenheim, nekter ikke for opplysningene.

- Dette er det mest uforutsigbare programmet som finnes. Vi prøver bare å lage så bra fjernsyn som mulig. Derfor blir er det uforutsette - fra tyfoner til fusk - bare bra for programmet, sier hun, og anbefaler ikke overraskende seerne å følge med på morgendagens episode.