Fuskelista Arne Næss

Ønsker du å imponere med din kulturkunnskap? I ukas fuskeliste får du vite alt du trenger for å holde i gang en samtale om:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Aktuell : Lå ikke boka hans, «Livsfilosofi», under juletreet ditt, er det enten fordi dine venner er begrenset, eller fordi de tror du er det.

Handler om : Hvordan en filosof, som har viet livet sitt til rasjonell tenkning, endelig innså følelsenes betydning. Den lett akademiske versjonen av superselgeren «Veien blir til mens du går». Kunne hett «Arnes verden».

Begrunnelsen : «Når jeg nærmer meg de nitti, kan jeg si at jeg har hatt et liv.» Og: «Det er underlig at når døden ikke er noe fremmed, åpner en seg kanskje mer for livet i dag.» Næss hevder at altfor få reflekterer over sitt eget liv. Selv er han kommet til at sterke følelser i overraskende grad har styrt hans eget.

Hvilken Arne? Nei, det er ikke han som er gift med Diana Ross. Dette er onkelen. Begge klatrer i svimlende høye fjell.

Vidunderbarn : Nestoren i norsk filosofi var i sin tid Universitetets unge supermann. Som barn samlet han på store tall (han skjønte ikke at det fantes uendelig mange av dem), og i en alder av 12 år studerte han sosialøkonomi (for å være sammen med storebror, som forsket på konjunktursvingninger). Han ble den yngste professoren ved Universitetet i Oslo. Han var 27 år, bråmoden og lynende intelligent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer