Futuristiske krimnoveller

Dystre framtidsvisjoner fra B&B.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Jon Bing og Tor Åge Bringsværd har hoppet hundre år fram fra George Orwells «1984», og skrevet om Oslo anno 2084, i ei bok med undertittelen «Fire fortellinger om fremtidige forbrytelser».

Det går ikke bra, verken med Oslo eller verden de neste 80 åra, skal vi tro disse to dommedagsprofetene.

Lystig lesning er det i hvert fall ikke, det lystigste er at det er satt opp en lysfontene på St. Olavs plass, innviet av Maud Angelica Behn.

Spådommer

De verste økologiske spådommene slår til utover i dette århundret, i 2084 ligger store deler av Oslo under vann og ozonlaget er så tynt at man ikke bør oppholde seg for lenge utendørs. Oslo er en by i påtvunget omstilling, hvor politiet overvåker innbyggerne, politikerne er korrupte og det meste av kommunen er så privatisert som det lar seg gjøre.

Gjennomgangsfiguren i denne lille boka, Robert Altermann, bor i et gammelt kontorbygg i Gamle Oslo. Herfra driver han sin beskjedne detektivvirksomhet, helst på så diskré vis som mulig.

De fire sakene er vidt forskjellige, og belyser forskjellige sider ved livet i dette framtidsscenarioet. De handler om ulovlige minner, om utdødde dyr, om folket i T-banetunnelene og om det nye fengselet på Statfjord A.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer