Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse «HyPer i Egypt», Det Norske Teatret:

Fy farao, for en fin forestilling!

Hypersuper

SUPER: Ola G. Furuseth i «Hyper i Egypt». Foto: Dag Jenssen, Det Norske Teatret
SUPER: Ola G. Furuseth i «Hyper i Egypt». Foto: Dag Jenssen, Det Norske Teatret Vis mer

TEATER: Livet til Per Viggo Fangen, ni og et halvt år, er en kaospyramide. Det er kaos inni Per Viggo, og det er kaos utenfor Per Viggo. I teaterforestillingen «HyPer i Egypt» er det orden i kaos: Fart og form, liv og leven, og massevis av gode ideer for hvordan historien kan fortelles slik at den blir veldig mye mer enn fortelling.

Med tempo og klokskap viser Petter Næss og hans lag hvor viktig det er, at et barn som har det vanskelig finner voksne de kan stole på, hvor viktig det er å snakke også med barn som ikke klarer å stå stille, og hvor viktig det er at både barn og voksne får rom til å være som de er.

HyPer

Per Viggo - spilt av Ola G. Furuseth - og rektor Grå - spilt av Per Schaanning - er usannsynlige venner. Per Viggo er hyperaktiv, så hyperaktiv at de andre ungene på skolen kaller ham for HyPer. Maur i underbuksa, sier han, men han har mer å streve med enn maur. Han har en far som er død, ei søster (Trini Lund) som ikke snakker og ei mor (Sara Khorami) som er noe nær utslitt. Han har en stefar han ikke liker og som heller ikke liker ham (Petter Winther), og han har ingen venner på sin egen alder. Tablettene som de voksne vil at han skal ta (Rita Linn, kaller ham dem) blir han zombie av, og tar han dem ikke kan han bli helt vill og gjøre slike ting som han egentlig vet ikke er særlig smarte. Og rektor Grå, vel, han er rektor. En 66 år gammel rektor med Pink Floyd-t-skjorte og hjerteproblemer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?