Fy fela, Arve fikk en datter!

Arve Tellefsen ble natt til tirsdag far til ei jente. Og øyeblikkelig innmeldt i Eldre Engstelige Fedres Forening.

Kristin Slørdahl (40) og Arve Tellefsens (63) førstefødte veier drøyt tre kilo og måler 50 centimeter. I hvert fall ifølge pappa, som ikke husket de vitale mål helt nøyaktig da vi snakket med ham. Men gleden lyste ut av øynene på den nybakte - som var til stede ved fødselen på Ullevål sykehus.

- Det er helt magisk, sier Arve og leter etter ord for å beskrive det ubeskrivelige.

Innmeldt i EEFF

- Det er så underlig å se hvordan et liv blir til, et lite menneske. Men det er vanskelig å snakke om, fordi det er så ubeskrivelig. Det viktigste er at fødselen gikk fint og at mor og barn har det bra. Fødselen kom litt brått på, for terminen var den 9. juni. Men det gikk forholdsvis greit da det satte i gang. Vi var jo forberedt på at dette kunne skje, sier Arve og ler.

Den nystemte har foreløpig verken fått sin egen fiolin eller blitt innmeldt i Rosenborg. Men Arve møtte Jon Eikemo på gata for noen dager siden. Det fikk følger.

- Han meldte meg øyeblikkelig inn i sin forening, Eldre Engstelige Fedres Forening.

- Kommer du til å bli av den engstelige typen?

- Nja, kanskje. Men jeg har jo fått en forståelse av at de er ganske robuste, de små.

- I påsken uttalte du i et intervju her i Dagbladet at du gledet deg til ungeskrik klokka tre om natta? Står det fortsatt ved lag?

- Har æ sagt det? Veeel, hvis hun skriker klokka tre om natta, så får vi leve med det. Men det bra om hun ikke gjør det rg.

Fortsatt spilling

I det samme intervjuet uttalte Tellefsen at han nå vil trappe ned på antall konserter og engasjementer. Det gjelder fortsatt.

- Det vil vel gå seg naturlig til. Lystene har jo forandret seg nå. Før kunne jeg få en forespørsel om spillejobb i Japan eller USA, og jeg takket ja fordi jeg ikke hadde noe annet fore. Men jeg vil ikke ta helt fri før til neste vår. Nå først er det Kristin som skal ta seg fri fra jobben.

For midt oppe i fødselen er Arve også engasjert på 13. året i Oslo Kammermusikk Festival, som strekker seg fra 16. til 24. august. Årets program er klart, med ei av de mest solide artistlistene i festivalens historie. Sterke norske navn som Jan Garbarek, Rolf Lislevand, Truls Mørk, Anne Gjevang, Randi Stene, Ole Edvard Antonsen, Henning Kraggerud, Wenche Foss, Toralv Maurstad, Håvard Gimse og Terje Tønnessen er på plass sammen med internasjonale størrelser som The Hilliard Ensemble, ungarske Keller-kvartetten, sopranen Maria Christina Kiehr og flamencofyrverkeriet Compagnie Joaqumn Ruiz. I tillegg blir også en rekke unge norske talenter presentert.

- Er det lett å få til ei slik liste fordi du heter Arve Tellefsen?

- Det hjelper kanskje litt. Men dette er også folk jeg kjenner. Og med for eksempel Truls Mørk har vi avtalt at han gjør tre- fire konserter her, så gjør jeg det samme på hans festival i Stavanger uka før.

Arrangørene har også klart bragden å åpne Oslo domkirke for konsert, uka før kronprinsbryllupet. Uten at det hadde noe å gjøre med at dronning Sonja er festivalens høye beskytter.

ENDELIG FAR: Arve Tellefsen og Kristin Slørdahl ble foreldre til ei jente natt til tirsdag. Foto: TOR ARNE DALSNES