Fylla har skylda

ANTAKELIG

er det en ganske slitsom jobb å være USAs riksjomfru, bare spør Britney Spears. Hun skapte seg et popimage gjennom en moralpropaganda man må være fra USA eller Sørlandet for å skjønne noe som helst av. Lenge ville verden la seg forføre av dette snuppekledde vesenet som elsket å friste, men sparte møydommen til bryllupsnatta. Nå er Britney åpenbart drittlei, og gifter seg i fylla i dongeri og kaps. Kapellet i syndens Las Vegas vet å ta imot dem som drikker eller spiller seg til giftemot. Godt at det går så kjapt å skille seg igjen også. Det pleier å ta lengre tid på C-film.

I C-FILMER

tør de ikke engang tenke på et plott som er så dårlig som det som utspiller seg rundt avdøde prinsesse Diana. Vi snakker om ei dame som trist nok omkom i en bilulykke fordi sjåføren var rusa på piller og alkohol, i tillegg kjørte han som et svin gjennom Paris. Som vi alle vet, døde kjæresten Dodi samtidig, naturlig nok til familiens store sorg. Seinere har faren til Dodi dyrket sønnens kjærlighetsforhold til prinsessen i et omfang som krever god fantasi og mange pund sterling. Herr Al Fayed er dessuten sur på britiske myndigheter fordi han ikke får britisk pass. Den egyptiske finansmagnaten har også en velutviklet sans for konspirasjonsteorier, og er på ingen måte overbevist om at sønnen og Diana døde i noen vanlig bilulykke.

PRINSESSEN

selv var åpenbart glad i å betro seg. I levende live avslørte hun i et fjernsynsprogram at samlivet med Charles var like substansielt som en slottsroman. Det var hyl og skrik, spisetrøbbel og trusler om å ta livet av seg. Den ulykkelige overklassejenta fant seg ikke til rette i den strenge Windsor-familien. Nå roper Diana fra graven at hun «visste» eksmannen skulle drepe henne, budbringeren er butleren som har gjort en spekulativ karriere av å avsløre øyeblikk fra sin tid i solskinnet.

I LØPET AV

de seks og et halvt åra som er gått siden Diana døde i en bilulykke, er det kommet bøker som har avslørt hvordan Diana ville ta livet av eksmannen fordi hun var fra seg av sjalusi over hans kjærlighet til Camilla Parker Bowles. Hete brev ment for en elsker er blitt tilbudt på markedet. Seinest i går kom nyheten om at Diana likevel ikke var gravid da hun døde, slik vi nylig fikk vite.

Snart får vi kanskje vite at hun var første kvinne på Mars - når de finner Askepotts lille sko der inne i det røde landskapet. Spekulasjoner og avsløringer om hvordan hun levde vil helt sikkert fortsette.

DEN SKAL SKAPE

et meget godt manus som skal få verden overbevist om at prinsessen ikke døde som resultat av noe så - dessverre - vanlig som fyllekjøring.

Kanskje de siste spekulasjoner kan være en inspirasjon for komiker og tv-stjerne Anne-Kat. Hærland om hennes fyllekjøring kommer opp for retten: «Min ekskjæreste Ari ville drepe meg!»