- Fyllekjøringen blir tema

Det blir fyllestoff i «Nytt på nytt» i morgen. Det bekrefter Knut Nærum, fast deltaker i programmet.

Også Andreas Viestad og Fridtjof Wilborn er forberedt på å tulle med fyllekjøringen til Anne-Kat. Hærland i «Nytt på nytt» når de går i opptak med henne i kveld.

Anne-Kat. Hærlands medprogramleder Knut Nærum avfeide i går kveld alle spekulasjoner ved å si til Dagbladet:

- Siden avisene er så opptatt av dette, og vi er opptatt av hva avisene skriver, så kan vi ikke la det ligge. Så Anne-Kat.s kjøretur vil bli et tema ja, bekrefter Nærum.

Han bekrefter at han har snakket med Anne-Kat., og at det ikke er noen tvil om at hun selv stiller i studio når opptaket til morgendagens sending gjøres i kveld.

Viestad fyllekjører ikke

Matskribent Andreas Viestad i Dagbladet, som skal være på lag med Anne-Kat., sier dette:

- Etter det jeg har hørt, er det mange som synes det er morsommere å kjøre bil når man er litt full. Det er det mange ting som er: Maten smaker litt bedre. Sex blir ofte litt mer uhemmet. Men bilkjøring og alkohol - det tror jeg ikke er lov.

Mateksperten benekter å ha kjørt i fylla sjøl:

- Jeg har bare hatt lappen i to år. Riktignok har jeg kjørt faretruende sakte i sikksakk, men da var jeg helt edru.

Wilborn vil spøke

- Hvordan er du forberedt på å tulle med Anne-Kat.s kjøring?

- Jeg har de siste dagene lest The Guardian og The New York Times, og var bombesikker på at valget av Michael Howard som konservativ leder i Storbritannia og nominasjonsprosessen i det demokratiske partiet i USA ville bli viktig. Nå må jeg kanskje lese meg litt opp på fyllekjøring, sier Viestad.

TV2s programleder Fridtjof Wilborn vil ikke kommentere Anne-Kat.s uheldige kjøretur, men ser fram til dagens opptak.

- Ja, erru gær'n. Det skal bli en fornøyelse å tulle med Anne-Kat. Jeg forsøker nå å spore opp noen tekstforfattere som kan hjelpe meg å være morsom.

Shabana usikker

Standupkomiker og skribent Shabana Rehman er usikker på om det er riktig å fleipe med et så alvorlig tema:

- Dette står jo på forsida av VG, og da er det ikke unaturlig for et nyhetssatireprogram å benytte temaet. Men det kan jo neppe forsvares å gjøre noe morsomt ut av en slik fyllekjøring. Jeg er usikker. Det kommer helt an på hvordan de gjør dette, mener Rehman.

Bergens-komiker Christine Hope skal nylig ha ledd så høyt på et Anne-Kat.-show i Bergen, at sistnevnte spurte om hun lo eller om det gikk for henne. Hope sier til Dagbladet:

- Anne-Kat. får stå for sin egen fyllekjøring. Jeg sitter selv og tar et glass vin akkurat nå, men har ikke tenkt å kjøre bil.

Hope dementerer for øvrig oppslagene om at hun lo sånn på Ann-Kat.-showet nylig:

- Det var min venninne Sølvi Rolland som lo. Alle i Bergen vet at hun ler helt perverst. Og hun satt ved siden av meg i salen.

Programleder Finn Bjelke i NRKs humorprogram «Herreavdelingen» sier til Dagbladet:

- Akkurat denne saken har jeg ikke lyst til å kommentere.

FYLLSTOFF: -Siden avisene er så opptatt av dette, og vi er opptatt av hva avisene skriver, så kan vi ikke la dette ligge, sier Knut Nærum (til høyre), fast deltaker i «Nytt på nytt». Det han sikter til, er «Nytt på nytt»-kollega, Anne-Kat. Hærlands (til venstre) fyllekjøring. Programleder Jon Almaas (i midten) får sikkert også noen gratis poenger... Bildet er tatt i september før sesongstart på programmet.