DEBATT

Fylleknull i «Kirketid»

NRK mener tydeligvis det er en del av allmennkringkasteroppdraget at norsk ungdom får høre om en full bergenser som gjør sitt fornødne i en babyproduksjonsfabrikk. Det synes ikke jeg.

SIMPELT OG RØLPETE: «Hvorfor er det viktig å få landets ungdom til å sende inn SMS-er for å stemme på om Anders er en grisegutt eller hurragutt?» Foto: Siv Johanne Heglem / Dagbladet
SIMPELT OG RØLPETE: «Hvorfor er det viktig å få landets ungdom til å sende inn SMS-er for å stemme på om Anders er en grisegutt eller hurragutt?» Foto: Siv Johanne Heglem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er en helt vanlig torsdag. Jeg kjørere bil og hører på radio. Jeg hører alltid på P2, men nå er det noe klassisk musikk. Jeg er en gammel rockfyr som har stor glede av mange beslektede musikkformer, men klassisk musikk har jeg liksom aldri fått særlig fot for. Jeg tenker at det er lenge siden jeg har hørt hva P3 driver med, og skrur over dit. Synes P3 utviklet seg til en «skitpratradio» med mye musikk, som jeg sluttet å høre på da Are Sende Osen forsvant. Men så er ikke jeg i målgruppa heller da.

Klokka er kvart over tolv på P3, det er «Kirketid», og to bergensere sier flirende at jeg skal ta stilling til om Anders, en tredje bergenser som virker å være kompis med de to første, er en grisegutt eller en hurragutt. Anders skal fortelle en historie fra virkeligheten som er så drøy at han er litt redd for om slekt og venner hører på, men han gjør det likevel. For kunsten.

Anders har vært på fylla sammen med en kamerat. De drikker dansevann og sinnabrus, ikke øl og sprit. Anders omtaler drikkingen litt som foreldre som kamuflerer ting for barna sine. Rart egentlig - han er jo åpenbart stolt. Etter å ha drukket seg fulle på byen bestemmer de seg for å ha nachspiel. De drar med seg noen tilfeldige folk de treffer på veien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer