Fyller 80 - og skriver ny bok

BERLIN (Dagbladet): Norske Rut Brandt feires i dag av 150 gjester i Berlin på 80-årsdagen. Deretter skal hun skrive ferdig bok nummer to. Den forrige, «Venneland», ble en braksuksess.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

33 år etter at Willy Brandt gikk av som Vest-Berlins borgermester, 25 år etter at han måtte trekke seg som forbundskansler og 20 år etter at hun ble skilt og trakk seg tilbake fra livet i offentligheten, vekker Hamar-jenta like stor oppmerksomhet når hun besøker Berlin.

Når hun i dag feires på dagen, omfatter gjestene både Tysklands president Johannes Rau, forbundsdagspresident Wolfgang Thierse, en skare andre sosialdemokratiske veterankjendiser og Berlins nåværende kristelig-demokratiske borgermester Eberhard Diepgen.

- Jeg vet ærlig talt ikke hvem som kommer. Dette er noe sønnene mine har forberedt, sier Rut.

Når feiringen er over, setter hun seg ved skrivebordet igjen. Etter suksessen med «Venneland», som er solgti over 300000 eksemplareri historikersønnen Peter Brandts (51) tyske oversettelse, måtte det bare bli en ny bok. De andre sønnene Lars (48) og Matthias (38) har skaffet seg navn som kunstmaler og skuespiller.

- Egentlig skulle boka vært ferdig, men astmaen har forsinket meg. Men jeg er godt over halvveis, sier den ungdommelige 80-åringen. Hun vil ikke røpe så mye om innholdet, bare at den vil handle om mennesker hun har møtt i et langt og dramatisk liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer