Fyller på med egne bøker

Når Unni Lindell synes hyllene på biblioteket er litt skrantne, donerer hun noen av sine egne bøker.

GLAD I BIBLIOTEKET: Unni Lindell bruker biblioteket mye. Og når hun synes utvalget er litt skrantent, fyller hun på med sine egne bøker. Foto: LARS EIVIND BONES
GLAD I BIBLIOTEKET: Unni Lindell bruker biblioteket mye. Og når hun synes utvalget er litt skrantent, fyller hun på med sine egne bøker. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hva er ditt beste minne fra biblioteket?

- Mitt beste minne er da jeg tilfeldigvis møtte min gamle folkeskolelærer Olea Thon på Bekkestua bibliotek. Jeg skrev de villeste stiler da jeg var liten, selv på den mest uskyldige blåbærtur ble noen drept. Alt dette husket hun, og det var stort for meg da hun sa at hun var så stolt over meg og det jeg hadde fått til. Godt bibliotekminne, rett og slett.

- Hvor mye bruker du biblioteket?

- Jeg bruker Bekkestua bibliotek ganske mye.

- Hva gjør du der?

- Mest research. Låner mange bøker i forbindelse med skrivingen, sist nå med Nifse Nella og Syvstjernen, som har handling fra London og Tower og fra verdensrommet. Mye å lese seg opp på da.

- Hvordan er ditt drømmebibliotek?

- Mitt drømmebibliotek er stille og rolig med mange bøker og flere nye bøker enn de har i dag. Det er litt skrantent i hyllene noen ganger. Det handler selvsagt om økonomi. Jeg har donert dem en del av mine egne titler opp igjennom.

- Og den perfekte bibliotekar?

- En som er hjelpsom, blid og dyktig. Sånn er alle på Bekkestua bibliotek.

- Hvorfor er det viktig å ha folkebibliotek i Norge?

- Det sier seg selv. Bøker er til nytte og glede. Husker at jeg vandret timevis rundt på Sandvika bibliotek da jeg var liten. Bare lukta og alle de hemmelige historiene i hyllene ga meg hjertebank. Sånn håper jeg at andre barn og voksne også kan kjenne på den overveldende gleden over at det finnes bøker man ikke har lest.

I MORGEN: Forfatter Hans Herbjørnsruds beste bibliotekminner.


BIBLIOTEKKÅRING

• I landets 430 kommuner er det 807 folkebibliotek — 431 hovedbibliotek og 376 filialer.

• I kåringen "Norges beste folkebibliotek 2009" inviterer Prosa og Dagbladet leserne til å stemme fram det dere mener er best.


• Vi har satt opp alle de 431 hovedbibliotekene, og filialene i alle kommunene med over 50 000 innbyggere i listen. For de øvrige filialene, stemmer du på kommunen din.


• Les også reportasjer og intervjuer på Dagbladet.no/bibliotek og prosa.no/bibliotek.


• Kåringen og artikkelserien er et samarbeid mellom Dagbladet, Dagbladet.no og Prosa.


• Siste frist for å stemme er 4. mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer