«Fyllfaktin slo inn så æ beklage på de høgaste»

Teatertyven leverte tilbake deler av tyvegodset med skriftlig baklagelse.

«ZORRY!»: Mange skal ha latt seg avbilde iført tyvegodset som ble stjålet fra Nord-Trøndelag teater natt til lørdag. Fotomontasje: Privat
«ZORRY!»: Mange skal ha latt seg avbilde iført tyvegodset som ble stjålet fra Nord-Trøndelag teater natt til lørdag. Fotomontasje: PrivatVis mer

(Dagbladet): Etter at Dagbladet tidligere har skrevet om tyver som både har blitt avbildet i gjerningsøyeblikket og mens de flyktet fra åstedet, innlemmes det nå en litt annen variant i denne tvilsommen serien.

Denne tyven leverte tilbaker deler av utbyttet sitt sammen med en håndskrevet beklagelseslapp.

Natt til lørdag brøt en mann seg inn i teatersalen til Nord-Trøndelag teater på Stiklestad.

Innbruddet ble begått i forbindelse med utelivskonseptet «Spel-pub» arrangert i teateret, og ble merket av de ansatte neste morgen, melder adressa.no.

Teaterrekvisita
Med seg fra brekket fikk tyven blant annet brudesmykker beslått med swarowskikrystaller, et stort sverd , parykker, en hjelm og en hvit cowboyhatt.

Teaterrekvisitene skulle brukes i oppsetningen «Trønderbrura — The Håvard Kalseth Show», som har premiere torsdag under Olsok-dagene på Stiklestad.

Neste morgen kom imidlertid noe av tyvegodset tilbake i de rette hender. Ansatte ved Stiklestad kultursenter fant blant annet parykkene, hjelmen og et ødelagt sverd i en rundkjøring ved siden av Stiklestad kirke, ifølge Nord-Trøndelag teaters hjemmesider.

«Beklage på d høgaste»
Sammen med teaterrekvisitene lå det en noe utradisjonell beskjed fra teatertyven, der fylla fikk skylda:

«Zorry! T dæm bekymre. Fyllfaktin slo inn så æ beklage på de høgaste. Beklage nokk ein gång fer denne me sværde men d va itj ment nå med d...Å beklage det som skjedde med sverdet. Bye =)»

Brudesmykkene med swarowskikrystallene glimret imidlertid med sitt fravær.

Og med premieren på «Trønderbrura -The Håvard Kalseth Show» bare noen dager unna, har teateret måttet bestille flunkende nytt utstyr.

- Verdien på alt sammen regner vi til rundt 10 000 kroner. Men det er ikke pengene som er det verste, det er alt som er vanskelig å erstatte. Brudesmykkene som ennå ikke er kommet til rette, har Håvard Kalseth laget selv, sier Bente Borgan, informasjonsansvarlig ved Nord-Trøndelag teater til Dagbladet.

Poserte med Madonna-parykk
Men det skal altså være håp for Nord-Trøndelag teater å få fått i det tyvegodset som ennå mangler.

- Vi har fått tilsendt et bilde av en person som er lagt ut på «Nettby», der han poserer med hjelmen og Madonna-parykken. Dermed vet vi identiteten hans. Det gjør politiet også, opplyser Borgan.

Selv om tyven har beklaget i det omtalte brevet, står ennå politianmeldelsen ved lag.

- Det verste er jo at folk er så frekke. Men det er jo flott at han har unnskyldt seg, og dermed innser hva han har gjort, sier informasjonsansvarligen ved Nord-trøndelag teater.

Vakthavende ved Nord-Trøndelag politidistrikt kunne i kveld ikke klargjøre om den identifiserte personen er kalt inn til avhør eller ikke.«TRØNDERBRURA»: Teaterrekvesitaen som ble stjålet skulle brukes i dragartisten Håvard Kalseths oppsetning «Trønderbrura — The Håvard Kalseth Show». Dette er et bilde fra en av prøvene: Foto: Pressebilde
«TRØNDERBRURA»: Teaterrekvesitaen som ble stjålet skulle brukes i dragartisten Håvard Kalseths oppsetning «Trønderbrura — The Håvard Kalseth Show». Dette er et bilde fra en av prøvene: Foto: Pressebilde Vis mer