Fylte 40 - borte fra skjermen

Da Christina Støp (43) rundet 40 år, var det slutt på karrieren som programleder. Selv ser hun ikke bort fra at hun blir sett på som for gammel for tv-skjermen.

- Det er vanskelig for meg å si hvorfor jeg ikke er på skjermen. Det kan være flere grunner til det. Men jeg får ikke mange tilbud lenger. Jeg tror ikke en oppegående sjef i 1999 ville våge å si til en kvinne på 40 at hun er for gammel. Selv om han kanskje mente det. Men at du skal være for gammel i en alder av 40, mener jeg er hårreisende, sier Christina Støp.

Debut i NRK

Hun debuterte som programleder som 29-åring, sammen med Per Ståle Lønning i NRKs «Kveldsåpent».

Siden dukket hun opp i «Hvis bare...» sammen med Franz Saksvik, før hun gikk til TV2.

Der dukket hun første gang opp i «Se selv», sendt fra kulturhuset i Ål, og siden i underholdningsprogrammet «Chili».

Suksess

Men det var først med suksessen «En anelse rødt» Christina Støp ble gjenkjent på gata for alvor. Et program som ble svært populært.

- Jeg ble fryktelig skuffet da TV2 la ned «En anelse rødt», og jeg treffer fortsatt folk som savner programmet, sier Christina Støp.

Da hun i 1996 overtok «Tilgi meg» på TV3 etter Siv Stubsveen, måtte den erfarne programlederen tåle en del pepper.

- Etter det skjønte jeg at det måtte være noe jeg virkelig ville, med seriøse mennesker i en seriøs sammenheng, hvis jeg skulle tilbake på skjermen. Jeg tror jeg har flere kvaliteter som ville komme et program til gode i dag enn da jeg var yngre, sier Christina Støp.

SLUTT PÅ TILBUDENE: Christina Støp har ikke vært på skjermen etter at hun fylte 40.