Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fyr løs, Knutsen!

Talentfull artist med for lite musikalsk sprengkraft.

CD: Med ti egenkomponerte låter, et firemanns band og en Rod Stewart light-stemme er Christer Knutsen i ferd med å etablere seg i norsk musikkliv. Knutsen skriver låter på engelsk og har et mykt, akustisk uttrykk - ispedd steelgitar, forsiktige trommer og duetter med Hilde Marie Kjersem.

Mangfoldig

Knutsen er fra Stavanger og har vært med i gruppa Tumbleweed, spilt slidegitar for Thomas Dybdahl, varmet opp for Janove Ottesen og vært med på å hylle Johnny Cash. I fjor kom debutalbumet «Would You Please Welcome». Dette er album nummer to, for mange det vanskeligste å utgi. Knutsen er på mange måter mer imponerende live, alene med gitar, enn han er på dette albumet. Det folkrock-inspirerte uttrykket blir litt for flinkt og polert. Noe av trøkket og energien blir borte på veien. En låt som «Right This Time» er unntaket som bekrefter dette inntrykket, og til en viss grad også det sprelske strykerarrangementet på «Anything But You».

Særpreg

Sangene er mer fengende enn originale, mer velproduserte enn slagkraftige. Det virker som om Knutsen famler for å finne sin egen stil, noe som kan skille ham ut fra det store grosset som opererer i denne sjangeren. Det er nok helt nødvendig dersom karrieren skal ta av. Flere av låtene blir seige og langdryge. Man bør helst ikke begynne å se på klokka når man lytter til sanger som varer mellom tre og fire minutter. Dette til tross; Knutsen har et særpreg som gjør at man stopper og lytter. Hvordan skal han få dette bedre fram? Man får lyst til å sende en fyrverkerirakett inn i noen av disse låtene, få dem til å eksplodere litt. Få litt futt inn i dette lett søvndyssende prosjektet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling