Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fyrer løs mot dumme bønder

Kåre & The Cavemen er døde. Opp av graven stiger Euroboys - og gitarist Knut Schreiner (25) med et arrogant flir mot Bygde-Norge. - Bønder er ikke bra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knut Schreiner fyrer opp under motsetningene mellom by og land igjen.

- Det er håpløst å reise på turné i Bygde-Norge, sier Euroboys-sjefen i sjikanehumør.

- Spiller du på bygda, blir du et danseband, uansett. Det er kjedelig å spille for bønder og «streitinger». Det blir bare dårlig. De er ikke bra mennesker, de kler seg for dårlig og har dårlig musikksmak.

Euroboys har ikke planer om å turnere utenfor byene når cd-en «Turn That Sound UP» kommer om tre uker. I tillegg til ny plate, skifter bandet også medlemmer: Bare Schreiner og Anders Møller fra Kåre & The Cavemen-perioden er tilbake. De nye er Matt Summers (bass), Stefan Rockmann (keyboards) og First Valley (gitar).

- Vi har aldri vært bedre, slår Schreiner fast.

Kontroll

- Vi skal ta mer kontroll over egen karriere. Å lansere ny plate betyr at man må gjennom mye tull, gjøre masse intervjuer og stille opp på alt mulig. Promotion er viktig, men denne gangen vil vi gjøre det på våre egne premisser. Vi lar oss ikke utnytte lenger, og gidder ikke å være offer for at en programleder har et hull i sendeskjemaet og putter oss inn der.

Sjefen i bandet

Knut Schreiner ser på seg selv som en helt selvfølgelig gitarhelt, og er den ubestridte sjefen i bandet. Det kommende albumet er med den forrige besetningen, bortsett fra én låt.

- Den tredje skiva er den mest varierte til nå. Den spenner fra frijazz, riffrock, «Scarborough Fair» til instrumental filmmusikk.

ARROGANT: Med ny plate gravlegger Knut Schreiner navnet Kåre & The Cavemen, bytter ut bandmedlemmene og kaster dritt mot Bygde-Norge. - Euroboys er ikke for bønder og «streitinger». Bandet består av Knut Schreiner, Anders Møller, Matt Summers, Stefan Rockmann og First Valley.