Fyrer løs

Nytt album fra Ole Paus.

Paus bare smiler og rister på hodet når vi konfronterer ham med låta «Nettverk» fra hans nye album «Sanger fra et hvitmalt gjerde i sjelen».

-  Dette kunne nok angå flere politikere, men navnet du nevner rimer jo godt i refrenget. Det er i hovedsak en humoristisk sang rettet mot Norges nye adel, mot hele den nettverksbyggingen som pågår innen finans, kultur, kongehuset og media, sier Paus.

Ingen alternativer

I sangen omtales først herr Blæ og frøken Tralala, før da herr Smisk, som har nettverk med både prinsessen og hennes bror, kommer inn i tredje verset. -  Jeg synes bare det er komisk hvordan det etableres et nytt elitebegrep i et land som ikke er vant til det og hvor det ikke er nødvendig. Det er nesten sånn at jeg håper Holberg kommer tilbake, sier Paus.

Imens tar han og kollega Aleksandersen et godt musikalsk grep om Giske & co. Den AP-vennlige trønderrockeren omtaler også Giske i mindre hyggelige ordelag som «Min mann på tinget» i låta «Rød løper». Det er ikke bare Giske av landets politikere Paus har blitt noe desillusjonert av de siste åra.

-  De må bare innse at de har mistet makten til dem som sitter på VIP-loungen på Gardermoen. Parlamentarismen er død, og tanken om sosialdemokratiet slik vi kjente det kan også bare legges bort. Union er et ferskt og godt eksempel, sier den frittalende musikeren. Som likevel klynger seg til et håp om at det vil bli bedring med regjeringsskifte til høsten.

-  Jeg ser ingen andre alternativer, så jeg må jo leve i håpet, sier han.

Woodstock og Steinerskolen

 SATIRISK POET:  Ole Paus er tilbake med velkjent poetiske satire på nytt album mandag. Foto: Elisabeth Sperre Alnes
SATIRISK POET: Ole Paus er tilbake med velkjent poetiske satire på nytt album mandag. Foto: Elisabeth Sperre Alnes Vis mer

Paus hevder han sitter og dingler med beina fra et hvitt gjerde og beskriver hva som kommer forbi på det nye albumet som slippes mandag.-  Livet er en utrolig oppfinnelse. Jeg ønsker å underholde og fortelle historier som gir folk noe, sier Paus, som ikke legger skjul på at hans eget liv er der det skal være om dagen.

-  Akkurat nå kan jeg ikke be om mer. Jeg er en privilegert mann, og det var et privilegium å spille inn denne plata, sier han, og retter en stor takk til bandmedlemmene i Real Ones fra Bergen.

-  Jeg ble slått i bakken av hvor bra de er, og synes det er sjenerøst av dem å ville øse av sitt overskudd og musikalske sult med en etablert herremann som meg, sier han ydmykt. Dersom plata selger blir det trolig turné utover høsten.

-  Samspillet med denne gjengen har vært det beste fra Woodstock og Steinerskolen, så det er klart det hadde vært morsomt å turnere med dem, sier han.