Fyrer opp rap-krigen igjen

The Game er på krigsstien i Kristiansand. Og kaller seg nå The G-Unit Killer.

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Dagbladet.no møter rapstjerna The Game innerst i en gang, øverst i Hotell Norge i Kristiansand. Opplegget rundt intervjuavtalen er som seg hør og bør før møtet med en av de største innen hiphopen for tida - det er strengt, stramt, og hemmelig.

- Dere får ti minutter, og så er det over. Vi har et stramt løp, sier Universals promosjef Gjermund Moastuen. Sammen med oss er serietegner Martin Kellerman. Han skal lage tegneserie av Rockys møte med rapstjerna.

Liker penger

Etter litt god gammeldags venting blir vi vist inn i rommet der The Game sitter avslappet i en stol. Ryktene skal ha det til at han er i godt humør.

- I kveld skal jeg rocke dritten ut av Norge, gliser The Game. Og han skal gjøre det alene.

- Når jeg går på scenen er det bare meg og en mikrofon. Jeg er ikke som alle andre rappere. Jeg er ekte. Du ser ikke flygende griser eller annet stasj på scenen når jeg holder på, forklarer han.

Og legger til en ikke uviktig detalj:

- Og så er det å kaste penger ut av vinduet å ha med seg en masse folk på tur. Jeg er glad i pengene mine, så jeg kaster dem ikke bort på alt mulig rundt showet.

FLY FORBANNA: The Game har fått nok av eks-kompis 50 Cent og all politikken i rapmiljøet. - Nå må vi lage musikk igjen, ellers dør hiphopen, sier han til Dagbladet.no. Foto: Eirik Helland Urke
FLY FORBANNA: The Game har fått nok av eks-kompis 50 Cent og all politikken i rapmiljøet. - Nå må vi lage musikk igjen, ellers dør hiphopen, sier han til Dagbladet.no. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

Ikke skværet opp

Historien om The Game er som mange av de andre i hiphop-bransjen for tida. Han ble plukket opp av Dr. Dre, og klinte til med førsteplass på hitlistene i USA da han slapp debutalbumet i fjor.

Så ble det krangling. For da hans eget gjennombrudd var et faktum, ble han uvenner med resten av gjengen i G-Unit. Krangelen kulminerte med en skyteepisode utenfor en radiostasjon i New York.

Og så skværet kamphanene 50 Cent og The Game opp offentlig.

- Jeg trodde vi hadde skværet opp jeg også, svarer The Game da Dagbladet.no spør hvorfor han har begynt å sverte 50 Cent igjen.

G-Unit må dø

- Men 50 Cent har dolket meg i ryggen. Han driver fortsatt og baksnakker meg, og slenger dritt i alle intervjuer og opptredener han gjør. Jeg ville ikke stolt på 50 i et rom han, jeg, og min verste fiende var, tordner han.

For nå er The Game drittlei 50 Cent og G-Unit. Så drittlei at han lover Dagbladet.no å aldri jobbe med dem igjen. Fordi det er 50 Cent som styrer den sjappa.

- Han er en slange. Og jeg sier ikke at han ikke er en bra musiker, for han er god, men jeg sier at han ikke er en bra person.

- Derfor er det nye navnet mitt «The G-Unit Killer». Jeg gir meg ikke før de er døde alle sammen.

PÅ SCENEN I KVELD: The Game skal rocke Quarten i kveld. Og lover et heftig show.