Fyrig platedebut

Spansk gitar, klassisk Konkova og tenksom Eple Trio.

SPANSK:  Steinar Aadnekvams gitarspill er inspirert av flamenco og gitarister som Al DiMeola på debutplata «Simple Things», som slett ikke er så enkel.
SPANSK: Steinar Aadnekvams gitarspill er inspirert av flamenco og gitarister som Al DiMeola på debutplata «Simple Things», som slett ikke er så enkel. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM:  Gitaristen Steinar Aadnekvam (26) - bergenser bosatt i Stockholm og Recife (Brasil) - var finalist med sin egen kvartett i årets Jazzintro.

Nå kommer han med debutalbumet «Simple Things».

Aadnekvams flamenco/Al Di Meola-inspirerte spill blir stødig kompet av den svensk-argentinske pianisten Jonatan Guzman og svenskene Peter Eldh (bass) og Anders Olsson (trommer), og klinger virtuost i et latinrepertoar bestående av sju Aadnekvam-originaler og en låt signert Guzman, pluss Jobims «Fotografia» og de to standardene «Blame It On My Youth» og «Skylark».

DET frister å si at jo mer brasiliansk og bossaduvende kvartetten framstår, desto bedre er den. Aadnekvam motstår stort sett fristelsen til å bedrive bravuragitarisme, og bandet kommer oftest igjennom som kreativt kommuniserende.

Dessverre svekkes helhetsinntrykket av «Blame It On My Youth»s lite heldige reharmonisering og dels robotaktig melodifortelling og av «Skylark»s oppdrevete stringswing-versjon, som tapper all poesi ut av den vakre melodien. Likevel: En på mange måter imponerende debut fra en ung gitarist i en tynt befolket spillestil her hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer