Ga «Arn»-publikummet pengene tilbake

Anmelder angrer på ok kritikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - På julaften hørte jeg en stemme i hodet. Den tilhørte samvittigheten min. «Du fortjener ingen julegaver», sa den. «Du ga den svenske middelalderfilmen «Arn» en treer når den fortjente en toer. Du forleder folket. Hvordan kan du leve med deg selv?

Slik begynte den svenske journalisten og forfatteren Fredrik Strage sine bekjennelser i Dagens Nyheter på torsdag. Han hadde avgitt sin terningkastdom over «Arn». Tenkt seg om. Angret. Og bestemt seg for å gjøre noe med det.

«Arn» er Sveriges dyreste film noensinne, den har kostet 210 millioner svenske kroner, og i forbindelse med filmens heller dårlige anmeldelser, kom produsent Johan Mardell med et utsagn om at det var anmeldernes plikt å gi filmen god kritikk.

- Lykkes ikke det her blir det vanskelig å gjøre store satsinger framover. Det burde visse forkorka anmeldere begripe, mente Mardell.

Men etter å ha tenkt seg om kom Fredrik Strage fram til at den på ingen måte var verdt billettprisen. Inspirert av den amerikanske filmjournalisten Joe Queenan troppet han opp foran en kino med en bunke med hundrelapper og delte dem ut til dem som sa seg misfornøyd med filmen. Pengene kom fra egen lomme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer