Ga bort ni mill.

HUNTINGTON BEACH (Dagbladet): The Offspring ga før helga bort ni millioner kroner til 14 år gamle Ashley Hitchcock. Nå lover hun å slette pappas gjeld.

Offspring ville gi noe tilbake til sine fans, og derfor lovet de én million dollar til en av sine fans som lastet ned singelen «Original Prankster» fra deres egen hjemmeside på Internett. Det hele var en protest mot at plateselskapet deres, Sony, ville nekte dem å legge det nye albumet ut på nettet.

Ashley Hitchcock fra Georgia i USA vant pengene og hadde allerede bestemt seg for hva hun skulle bruke pengene på:

- Jeg skal kjøpe nytt hus, ny bil og slette all gjelden til pappa'n min.

Holder seg varme

Dagbladet har møtt pop-pønkerne Greg K, «Dexter» (Bryan Holland), og «Noodles» (Kevin Wassermann) . The Offspring høres sinte ut, men egentlig er de ganske godslige familiefedre som har fått forlenget ungdomstida si.

I studioet i Huntington Beach har de laget den nye plata «Conspiracy Of One» som dukket opp i platehyllene i Norge i begynnelsen av forrige uke. Plata skal følge opp suksessen «Americana», som i fjor solgte 70000 i Norge.

- Vanligvis er det minst en låt jeg ikke er særlig glad i, men på denne plata er det ingen. Men egentlig er jeg vel ikke i stand til å vurdere denne plata nå, sier Noodles og forsøker å tenne en røyk samtidig som han røyker. Dette er frokost for Noodles.

Offspring

  • The Offspring ga ut debutalbumet sitt i 1989, og de sleit med å bli kvitt opplaget på 3000.
  • Grønsjbølgen satte alternativ musikk på dagsordenen, og «Smash»-albumet ble bandets store gjennombrudd.
  • Da «Americana» kom ut høsten 1998, forsvant den ut av salgslistene i løpet av to uker, men låta og videoen «Pretty Fly (For A White Guy)» fikk bandet tilbake på listene. Albumet solgte 10 millioner.

- Hvordan er det å følge opp millionsuksessen «Americana»?

- Det har vært både en stor inspirasjon og et stort press, sier hovedmann Dexter og legger til at han ikke skjønner hvordan David Bowie og mange andre artister på 60- og 70-tallet greide å gi ut ei plate, gjerne to, i året.

Bare noen dager etter utgivelsen av det siste albumet er Offspring klare for ny turné. Europakonsertene er foreløpig ikke klare, men går alt etter planen, vil de komme til Norge i løpet av vinteren.

Marilyn Manson

Turné er den beste, men samtidig den tøffeste delen for bandet. Best fordi de får møte fansen, verst fordi de må være borte fra kone og barn.

- Limousiner, livvakter, blitslamper og premierefester er bare ikke oss. Vi føler oss som normale karer, og derfor oppfører vi oss sånn rimelig normalt også, sier Dexter.

- Vi er de samme guttene som vi var før vi ble kjente. Når du er gift og har unger, så blir livet ganske normalt, vet du, fortsetter Noodles, og legger til: - Jeg er ikke akkurat Marilyn Manson, vet du - og det lever jeg veldig bra med. Tenk hvordan det er for ham å gå på butikken og kjøpe melk og egg - i den kostymen og med den sminken? Det må være djevelsk slitsomt. Jeg liker å være den jeg er og kjøpe melk og egg.

GAVMILDE FAMILIEPØNKERE: 35-åringene i Offspring har virkelig dratt på seg spanderbuksene.