Ga det norske publikummet spesialbehandling

Gledelig gjensyn med franske Phoenix på Hove.

NORGESVENNER: Thomas Mars hadde publikum i sin hule, franske hånd. Foto: Lars Olav Dybvig / DAGBLADET
NORGESVENNER: Thomas Mars hadde publikum i sin hule, franske hånd. Foto: Lars Olav Dybvig / DAGBLADETVis mer

HOVE: På tidlig 2000-tall ble Phoenix kalt norgesvenner. Andreskiva «Alphabetical» klatret helt til fjerdeplass VG-lista og en samlet bransje gikk og nynnet på «Evrything is Everything».

Siden den gang har de har de klatret i utlandet, mens de her til lands mer eller mindrehar forduftet fra folks bevissthet. Det er derfor en gledelig overraskelse at Hove-publikummet stimler nedover Amfiet i tusentall for å riste løs til franskmennenes florlette pop.

«Entertainment» og «Lasso» demonstrer et band i i perlehumør som villig byr på seg selv. Det både låter og ser pent ut. Lyden er kontant og detaljert og den store lystavla gir konserten en finn innramming. Hovedtyngden av settet er basert på de to siste platene «Wolfgang Amadeus Phoenix» og «Bankrupt!», men vi får både «Run Run Run» i en utvidet, rocka variant og dansegulvdropset «If I Ever Feel Better», som merkelig nok har blitt utelatt på mange av bandets siste konserter.

Noen skjær i sjøen er det. Deres kjølige og stringente funkpop kan bli noe ansiktsløs innimellom, spesielt rundt midten da tempoet skrus ned og buldrebassen får herje i Amfiet. Men når vokalist Thomas Mars går ned til publikum og tar en semiakustisk variant av «Everything is Everythhing», sånn for Norges skyld, må vi jo bare si takk for påskjønnelsen.