Ga en mill for Kurt

Idolstjerna får rekordsum for å spille på Brann stadion. Og det som oppvarmingsband.

(Dagbladet.no): Gründeren Idar Vollvik som kanskje er mest kjent som sjefen i mobilselskapet Chess, er også en ihuga bergenser. Nå har han bestemt seg for å lage en konsert i Bergen som slår alle rekorder, melder Bergensavisen .

Først la han tre millioner på bordet for å få Bryan Adams til å spille på Brann Stadio. Så trengte han oppvarmingsband. Hvem var bedre en idolstjerna Kurt Nilsen fra Bergen. Men managementet er mest opptatt av å lansere Kurt i England for tiden. Når Bergens Tidene, som også er sponsor for konserten, i tillegg skrev at Kurt var i boks uten at en avtale forelå, måtte det sterke midler til for å få konserten i boks. Vollvik tilbød en million kroner. Det er minst ti ganger så mye som han vanligvis tar.

- En million for Kurt er mye i dag men ingenting om to tre år. Jeg tror han trekker vel så bra som Bryan Adams som jeg betaler tre millioner for, sier Idar Vollvik til Dagbladet.no.

Stadion tar 28.400 personer. Billettene koster fire hundre per stykk. 250 mennesker er involvert i arrangementet. Han må selge 14.000 billetter for ikke å gå i minus.

- Det er jeg som privatperson som må ta smellen dersom vi taper penger. Og det har jeg godt råd til for å si det slik, sier Vollvik.

Det har aldri vært konsert på Brann Stadion tidligere. Vollvik mener det en en intim stadion som egner seg spesielt godt til konserter.

Konserten arrangeres 1. juni. Billettsalget starter i morgen.

<B>SKAL TREKKE BERGENSERNE: Kurt Nilsen varmer opp på Brann stadion i sommer.
<B>OGSÅ TIL BERGEN: Bryan Adams skal fylle Brann stadion. Her fra en konsert i New Dehli 7. februar i år. Foto: SCANPIX/AP
<B>BLAR OPP: Chess-sjef Idar Vollvik punger ut for å få Kurt Nilsen til Bergen.