DEBATT

Permitteringer:

Gå i krigen for hver eneste arbeidsplass!

Nå er det bare å brette opp ermene - dette blir vår generasjons store test.

BJØRNETJENESTE: Vi står nå helt i starten av en krise med potensielt ufattelige proporsjoner, og derfor er gavepakken egentlig en bjørnetjeneste. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BJØRNETJENESTE: Vi står nå helt i starten av en krise med potensielt ufattelige proporsjoner, og derfor er gavepakken egentlig en bjørnetjeneste. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Vi er havnet i en helt absurd situasjon, landet er stengt ned. Ikke etter å ha blitt angrepet av en svart svane, men fordi vi ikke tok gjentatte advarsler og klare bevis på alvor. Et stort grått neshorn sto 10 meter foran oss og nå har det gått til angrep.

Regjeringen har lansert sine mottiltak, med det som mange beskriver som en gavepakke til næringslivet: Ved å kutte antall dager bedrifter må betale lønn til sine permitterte ansatte fra 15 til 2, har de gitt oss muligheten til å umiddelbart stenge ned og sette alle ansatte på gata – nesten uten kostnad.

Det kunne vært en god idé, hadde vi stått overfor en islandsk askesky. Men det gjør vi ikke: Vi står nå helt i starten av en krise med potensielt ufattelige proporsjoner, og derfor er gavepakken egentlig en bjørnetjeneste.

De bedriftene som tror at dette kommer til å løse seg etter et par-tre uker med hjemmekontor på hytta, er i ferd med å gjøre en kostbar tabbe både for seg selv og samfunnet for øvrig. Nedstengningen kommer til å vare lenge, og den vil – uansett hva som skjer – få store konsekvenser for norsk økonomi. Men stikker vi hodet i sanden nå, kan disse konsekvensene bli en altoppslukende katastrofale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer