Ga med glede

Statsminister Jens Stoltenberg ga med lett hjerte vekk 25 millioner kroner til årets tv-aksjon i går kveld. Familien er selv faddere til 11 år gamle Joselyn i Chile.

Årets tv-aksjon til SOS-barnebyer hadde akkurat innbrakt 100 millioner kroner idet Jens Stoltenberg ankom NRK med regjeringssjekken klokka 22.00 i går kveld.

Hele området rundt studio 2 yret av liv, og på bakrommet hilste statsministeren hjertelig på Karoline Krüger.

- Sjekken gir jeg vekk med en god følelse. Først og fremst er jeg imponert over alle frivillige som bærer bøsser og samler inn penger, sa statsministeren.

Brev

Familien Stoltenberg har selv vært faddere i fem år.

- Joselyn er akkurat like gammel som min sønn Axel. Vi har fått mange brev og kort, og det har vært ekstra spesielt å følge hennes oppvekst i forhold til sønnen min.

Brevene har vært både på engelsk og spansk, og kona Ingrid Schulerud, som også besøkte tv-aksjonen i går, har tatt seg av spansken. Foreløpig har de aldri møtt Joselyn.

- For meg er det viktigste at hun har det bra. Men reiser jeg til Chile, kommer jeg nok til å besøke henne.

- Vet hun at du er statsminister?

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg har ikke fortalt henne det, sier Jens Stoltenberg.

Meningsfylt

- Jeg var i Sør-Afrika med tv-aksjonen for tre uker siden, og det var sterkt. Inntrykkene er så mangfoldige, med fattigdommen på den ene siden og samtidig en enorm stolthet i folk, sier Karoline.

Elisabeth Andreassen sang årets aksjonssang «En tåre av glede» , og besøkte for en måned siden en SOS-barneby i Estland. Der traff hun sitt eget fadderbarn Ginte (9).

- Hun er en survivor. Hun var blid som en sol, og vi fikk kjempefin kontakt. Jeg håper hun kan komme til å besøke oss i Norge en gang, forteller Elisabeth Andreassen.

HJERTELIG: - Takk for sist, hilste statsminister Jens Stoltenberg til Karoline Krüger på NRK i går. Begge stilte gladelig opp for årets tv-aksjon.