Anmeldelse Film «Little Women»

Ga meg klump i halsen

«Little Women» er en morsom og rørende filmatisering av den klassiske romanen, selv om kjærlighetshistoriene kunne vært bedre ivaretatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Kan en historie om små kvinner være en stor film? De siste ukene har mange vært forarget over at regissør Greta Gerwig ikke ble Oscar-nominert, selv om hennes «Little Women» er nominert til seks Oscar. De fem som endte opp i kategorien «beste regissør» er alle menn.

Følsom og vittig

Oscar eller ei, med filmer som «Ladybird» og nå «Little Women» har Gerwig markert seg som en distinkt, vittig og følsom filmskaper. Prosjektene hennes er personlige. Årets film kommer av en livslang kjærlighet til Louisa May Alcotts roman fra 1868, som har vært obligatorisk lesning for mange boklige jenter.

Romanen og filmen følger de fire søstrene i familien March: Forfatterspiren Jo (Saoirse Ronan), huslige Meg (Emma Watson), ambisiøse Amy (Florence Pugh), og den engstelige, pianospillende Beth (Eliza Scanlen). De har forskjellige drømmer, om kunstnerisk suksess, om kjærlighet, og om å komme seg ut av fattigdommen, etter at familien har vært gjennom et sosialt fall.

De prøver og feiler i et idyllisk småbylandskap i Massachusetts, omgitt av den kjærlige moren sin (Laura Dern) og av snille voksne som vil dem vel. Den verden som «Little Women» foregår i, er varm og inkluderende, med stor forståelse for unge jenters lengsler, fantasier og impulser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer