Martin Kellermann:

Ga opp «Rocky» på fylla: - Jeg var dritings og bestemte meg for å bli arbeidsløs

Martin Kellerman har tegnet «Rocky» for å skjerme seg fra andre mennesker. Nå har han satt punktum for serien.

SKAL TA FRI: Martin Kellerman har gitt seg selv to år til å gjøre ting han har lyst til, etter 20 år med tegneserietegning. Han bor i dag på et torp i Särmland i Sverige, sammen med kompisen Agge.
SKAL TA FRI: Martin Kellerman har gitt seg selv to år til å gjøre ting han har lyst til, etter 20 år med tegneserietegning. Han bor i dag på et torp i Särmland i Sverige, sammen med kompisen Agge. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det et par uker igjen til Rockys svanesang, idet vi svinger av landeveien på vei mot torpet i Sörmland der tegneserien i dag stadig oftere utspiller seg. Etter en sølesprutende biltur på skogsveier gjørmete av smeltevann, kommer vi fram til en solfylt, løvtreomkranset lysning i skogen.

Dette er den første ordentlig varme vårdagen, og Martin Kellerman sitter i en campingstol foran det falurøde torpet og drikker en øl. Han er alvorlig fyllesjuk. Lee «Scratch» Perry pumper ut av en høyttaler på trappa. Under en nettingkuppel står et lite glass whisky, skjermet fra de nyvåkne fluene.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer