Ga oppsigelser i julegave

Halvparten må gå i Kanal 24. De ansatte fikk beskjeden rett før juleferien.

(Dagbladet.no): Etter langdryge forhandlinger og mye hemmelighetskremmeri ble det i ettermiddag klart at SBS Radio Norge og TV 2 Gruppen har inngått en avtale som ifølge en pressemelding sikrer videre drift av Kanal 24.

Avtalen innebærer kutt i staben. I overkant av 30 av dagens ansatte - som er mellom 60 og 70 - vil bli med videre. Ifølge Kampanje fikk de ansatte denne beskjeden i dag - siste dag før juleferien.

- Dette er den verste dagen i Kanal 24s historie. Alle de ansatte er forferdelig lei seg. Det er den verste julegaven de ansatte kunne få, sier klubbleder i Kanal 24, Svein Tore Bergestuen, til Dagbladet.no.

Aldri med i TV 2-familien

Han har vært med på prosessen og sier at forhandlingene mellom partene har vært vanskelig. Likevel er han meget skuffet over TV 2.

- Det er vondt at det har drøyd så lenge, men jeg er også skuffet over hvordan TV 2 har håndtert sitt eierskap av Kanal 24.

- Hva mener du de kunne gjort annerledes?

- De kunne tatt tak i problemet på et mye tidligere tidspunkt. TV 2 er en sterk medieaktør og kunne gjort masse for å endre kursen i Kanal 24, men de har ikke gjort noen ting.

SELGER OG KUTTER I KANAL 24: Men administrerende direktør i TV 2 Gruppen og avtroppende styreleder i Kanal 24, Alf Hildrum, mener likevel dette er den beste løsningen for radiokanalen. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
SELGER OG KUTTER I KANAL 24: Men administrerende direktør i TV 2 Gruppen og avtroppende styreleder i Kanal 24, Alf Hildrum, mener likevel dette er den beste løsningen for radiokanalen. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

Bergestuen etterlyser spesielt en vilje til å integrere radiokanalen i resten av TV 2-apparatet.- Kanal 24 har aldri blitt en del av TV 2-familien, avslutter Bergestuen.

- Nedleggelse var alternativet

Avtalen innebærer felles eierskap i SBS Radio Norge og Kanal 24, der driften av radiokanalen skal inn i et nytt selskap, og administrerende direktør i TV 2 Gruppen og avtroppende styreleder i Kanal 24 Alf Hildrum, mener imidlertid dette er den beste løsningen for Kanal 24.

- Det er aldri hyggelig når det må gjennomføres bemanningsreduksjoner, men jeg føler meg trygg på at vi har funnet en løsning som sikrer fortsatt drift av Kanal 24. Selskapet har vært drevet med til dels store tap helt siden oppstarten, og kunne ikke fortsatt med dagens modell. Alternativet hadde vært nedleggelse, sier Hildrum i pressemeldingen.

Administrerende direktør i SBS Radio Norge Bente Klemetsdal har tidligere ikke ønsket å kommentere påstandene om at hun har forhandlet om overtakelse av Kanal 24. Nå letter hun på lokket:

- Vi har stor tro på at vi sammen skal bli en sterk radioaktør i Norge. Gjennom synergier skal vi vise at det er plass til enda en nasjonal kanal i markedet, samtidig som vi bygger våre lokale kanaler videre, sier Klemetsdal i pressemeldingen.

Kanal 24s konsesjon krever at Kanal 24s hovedkontor blir liggende i Fredrikstad, og går fram til 1. januar 2014.

- Vi skal selvsagt forholde oss til de konsesjonsvilkårene som ligger til grunn, og det har vi også kommunisert til kulturministeren, sier Klemetsdal i pressemeldingen.

- DEN VERSTE JULEGAVEN DE ANSATTE KUNNE FÅ: Klubbleder Svein Tore Bergestuen er svært skuffet over TV 2, som nå selger Kanal 24.
FRA JUBEL TIL KUTT: Kanal 24 gjorde rekordmåling i mai i fjor, da dette gladbildet ble tatt. Nå må halvparten gå.