Gå på kinotur i påsken

Påskeharen gir deg et kinoprogram stappfullt av premierer og matinéer. Blant filmene som vises er kinesiske «Shower».

Fredag 6. april er den store premieredagen. Ti nye filmer står på plakaten og blant dem er «Uskyld», en kritikerrost australsk/belgisk film fra regissøren Paul Cox. Sammen med den franske filmen «De Andres Smak» (som også går på kino nå) vant den hovedprisen på filmfestivalen i Montreal.

Den sjarmerende «Ventelisten» viser fram det absurde i den cubanske hverdagen med stor kjærlighet, mens kinesiske «Shower» tar utgangspunkt i et badehus i en liten landsby. For de yngste kommer animasjonsfilmen «Babar - Elefantenes Konge» og for tenåringene kommer den svenske «Eva og Adam», som handler om både forelskelse og vennskap.

Førpremiere blir det på bittersøte, svenske «Den Beste Sommeren» og amerikanske «Men of Honor». Sistnevnte, som også går som nattkino, byr på Robert De Niro og Cuba Gooding jr. som tøffe dykkere i marinen. Andre superstjerner som boltrer seg på påskelerretet er Helen Hunt og Mel Gibson i den romantiske og komiske «Det Kvinner Vil Ha».

Les mer om filmene på sidene til Oslo Kinematografer. Dagens kinoprogram får du på Manual.

Filmwebs sider kan du også se påskens kinoprogram i Bergen og Tromsø, samt mange andre byer. I Trondheim er det gule påskepriser hver dag før 17.00, da koster billettene 35 kroner.