Ga sjelspengene til Eritrea

Kristopher Schau solgte sjelen sin for 18.500 kroner. Nå gir han pengene til barn i Afrika, etter å ha fått avslag fra Kommunaldepartementet.

Tidligere denne uka solgte Petre-programleder Kristopher Schau sjelen sin på programmet «Et Norge i krig». I dag skulle pengene deles ut, og Schau mente tydeligvis at Kommunaldepartementet trengte pengene.

Ville ikke ha pengene

- Kristopher hadde sendt ut en reporter for å overlevere pengene, men de ville ikke ta i dem, sikkert på grunn av noe byråkratisk tull. Utenfor fikk reporteren øye på en av våre bøssebærere, og Schau ga tillatelse til å gi pengene til ham, forteller Juristforeningens humanitæraksjons PR-sjef Jørgen Myhre til Dagbladet.no.

Humanitæraksjonen har nå dobbelsjekket at beløpet i bøssen stemmer med det Schau fikk for sjelen sin.

- Det var helt overveldende. I bøssa lå det 19.300 kroner, og det er helt klart dagens rekord.

Numme betalte

Justisforeningens humanitæraksjon har som mål å samle inn 1 million kroner til UNICEF. Pengene skal gå til barn i Eritrea. UNICEFs prosjekt skal hjelpe 300 skoler med til sammen 140.000 barn. Prosjektet koster 23,5 millioner kroner.

- Nå oppfordrer vi alle andre som har solgt sjelen sin til å gi pengene til oss, flirer Myhre.

Schau «solgte sjelen» som et stunt i Petre-programmet Et Norge i krig, og fikk 18.500 kroner etter en heftig budrunde på nettet der kampen til slutt sto mellom Hedningsamfunnet og Thomas Numme. Sistnevnte bladde opp mest penger, og er ifølge NRK veldig spent på kjøpet. Numme lover at sjelen ikke skal misbrukes i underholdningssammenheng. Hedningsamfunnet ønsker kontakt med Numme for å utføre eksperimenter med Schaus sjel.

Schau selv uttaler til NRK at han ikke merker noen markant forskjell etter å ha solgt sjelen sin.

GAVMILD: Kristopher Schaus tusenlapper satt løst i ettermiddag.