Gaarder-film får millionstøtte

Mens regissør Eva Dahr leter etter skuespillerne, fikk «Appelsinpiken» fire millioner kroner i europeisk støtte.

Jostein Gaarders roman «Appelsinpiken» skal filmes, og nå får prosjektet støtte fra det europeiske samproduksjonsfondet Euroimages.

Filmen støttes med 50 000 pund, eller rundt fire millioner kroner. Dette ble besluttet på et møte i Alicante i Spania i forrige uke, opplyser Helgeland Film.

– Dette betyr mye for oss ettersom det er et betydelig beløp som øker sjansene for at vi kommer i mål, sier produsent Axel Helgeland, som også har skrevet manuset sammen med Andreas Markusson, til ABC Nyheter.

Gaarders roman «Appelsinpiken» kom ut i 2003, og boka er hittil oversatt til hele 43 språk.

Filmen er en samproduksjon mellom Helgeland Film, Sandrew Metronome Norge (som også står som distributør), tyske Tradewind Pictures og spanske Jaleo Films. TV 2 har de norske TV-rettighetene.

Prosjektet er også støttet av Norsk Filmfond, Norsk Filmutvikling, Fond for lyd og bilde og Media. I tillegg er en søknad om produksjonsstøtte til Norsk Filmfond under forberedelse.

Dersom alt går etter planen, får filmen et endelig budsjett på 30 millioner kroner.

Opptakene begynner på nyåret og skal foregå i Oslo, på Hardangervidda, i studio i Tyskland og på location i Sevilla i Spania.

NÅR UT: Jostein Gaarder er en av Norges aller mest oversatte forfattere. Nå skal både «Sofies verden» og «Appelsinpiken» filmatiseres. Foto: SARA JOHANNESEN/SCANPIX
NÅR UT: Jostein Gaarder er en av Norges aller mest oversatte forfattere. Nå skal både «Sofies verden» og «Appelsinpiken» filmatiseres. Foto: SARA JOHANNESEN/SCANPIX Vis mer

I regissørstolen finner vi Eva Dahr, og det jaktes for tida på skuespillere som kan bekle de ulike rollene.

(NTB)

NÅR UT: Jostein Gaarder som holdt en av talene på konferansen. Foto: SARA JOHANNESEN/SCANPIX GLEDER SEG: Regissør Eva Dahr starter snart prosjektet med å filmatisere Jostein Gaarder-romanen. Innspillingen skal blant annet foregå i Sevilla, sør i Spania.