Gabriel García Márquez tilbake

Ferdigstiller ny roman nå.

(Dagbladet.no): For to år siden fortalte den colombianske forfatteren Gabriel García Márquez (81) den spanske avisa La Vanguardia at han hadde trukket seg tilbake for godt.


- I fjor var det første året i mitt liv der jeg ikke skrev en eneste linje. Med all min erfaring kunne jeg skrevet en ny roman uten problemer, men folk ville skjønne at jeg ikke hadde lagt hjertet mitt i den, sa forfatteren da.

Ny roman i 2008

melder The Guardian at han i disse dager ferdigstiller sin nye roman.


Ifølge hans gode venn Darío Arizmendi, nyhetssjef ved Radio Caracol i Colombia, skriver García Marquez på en kjærlighetsroman som etter planen skal gis ut før året er omme.

- Jeg hadde gleden av å tilbringe forrige helg i Mexico sammen med forfatteren, og jeg kan forsikre at han legger siste hånd på verket nå, sier Arizmendi.

Fem utkast

Boka på 250 sider har foreløpig ikke tittel, men det har García Marquez for vane å vente med.

Gabriel García Márquez tilbake


- Han skrev først et utkast som han ikke likte, så enda ett og ett til. Først etter det femte utkastet var han fornøyd, hevder Arizmendi.

Gabriel García Marquez blir ofte omtalt som den magiske realismens far. Han er best kjent for boka «Hundre års ensomhet», som han vant Nobelprisen for i 1982, men også «Kjærlighet i koleraens tid», «Beretningen om et varslet mord» og «Ingen skriver til obersten».

Blandede kritikker

Hans forrige roman, «Alle mine triste horer», tok ti år å skrive. Boka handler om en gammel mann som vil feire 90-årsdagen ved å ta en ungjentes jomfrudom, og fikk blandede kritikker.


Dagbladets anmelder Cathrine Krøger
kalte boka briljant, mens The Guardians anmelder mente den var både ynkelig og skuffende.

La Vanguardia skriver at oppfølgeren skal være i butikkhyllene i løpet av august eller september, men det blir altså i spansk utgave.

POPULÆR FORFATTER: Mange vil nok glede seg over at Gabriel García Márquez vender tilbake med nok en roman. Foto: SCANPIX
POPULÆR FORFATTER: Mange vil nok glede seg over at Gabriel García Márquez vender tilbake med nok en roman. Foto: SCANPIX Vis mer