Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gabriel Thompson blir Harry Potter

Den britiske tenåringsstjernen Gabriel Thompson har takket ja til å spille barnetrollmannen Harry Potter på film

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thompson, som er 13 år gammel og kommer fra Sør-London, er til tross for sin unge alder allerede en erfaren skuespiller. Han har spilt unge Pip i BBC-versjonen av Charles Dickens' roman «Store Forventninger» og mot Jude Law i «Enemy at the Gate».

Skotske Robbie Coltrane, en tungvekter så vel komifaglig som i rent fysisk forstand, skal spille skolens altmuligmann og Harrys gode venn Gygrid. Dame Maggie Smith skal spille Harrys lærer i formingsfag, professor McSnurp.

Forfatteren Joanne Rowling, har hele tiden sagt at Harry skal spilles av en britisk gutt. Hollywood måtte dermed oppgi tanken om å amerikanisere hele historien, og stjerneregissør Steven Spielberg ble så fornærmet at han sa fra seg oppdraget.

Bøkene om Harry Potter forsetter å gå som varmt hvetebrød i bokhandler på begge sider av Atlanteren. Denne uken okkuperer de fire bøkene som til nå er kommet ut, de fire øverste plassene på bestselgerlistene i USA: Et hittil uhørt fenomen.

(NTB)