Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gabrielle eneste norske bidrag når Malala skal hylles

Gabrielle eneste norske bidrag. Klart Bollywood-preg.

NOBELKLAR: Gabrielle Leithaug er til nå eneste nordmann som skal opptre for fredsprisvinnerne i Oslo 11. desember. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
NOBELKLAR: Gabrielle Leithaug er til nå eneste nordmann som skal opptre for fredsprisvinnerne i Oslo 11. desember. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Endelig er artislista til årets Fredspriskonsert klar.

Den pakistanske superstjernen Ustad Rahat Fateh Ali Khan og britiske Laura Mvula blir blant trekkplastrene under årets konsert.

I tillegg gruppa Girls of The World opptre med sin låt «I Am Malala».

Kun én nordmann Det loves også et stort «hemmelig» Bollywood-nummer.

Det eneste norske musikkbidraget kommer fra Gabrielle Leithaug (29), damen bak hits som «Ring meg» og «Fem fine frøkner».

Ellers er det altså utelukkende internasjonale navn på plakaten som skal hylle prisvinnerne Kailash Satyarthi og Malala Yousafzay. En pris som ikke har vært like populær i alle leire.

Konserten går av stabelen onsdag 11. desember i Oslo, og forventes å nå ut til så mange som 350 millioner husstander i over 100 land. Det kan fort bety over en milliard tv-seere.

- At dette blir sendt for så mange seere, er nok ikke noe man klarer å ta innover seg før man går av scenen, sier Gabrielle til VG.

Det blir det største publikummet hun noensinne har opptrådd fremfor.

- Vi er begeistret over å ha disse spennende artistene på årets Nobels Fredspriskonsert, sier Geir Lundestad, direktør for Det Norske Nobelinstitutt.

Lundestad sier man bevisst har jaktet etter artister fra India og Pakistan.

Ikke helt i mål - Vi vil også fokusere mer enn tidligere på musikk fra prisvinnernes hjemland. I år vil konserten derfor bli litt av en Bollywoodfest, men selvsagt også med store internasjonale stjerner."

Dem som skulle se seg skuffet med Khan, Mvula, Girls of The World og Leithaug som trekkplastre under åretsfredspriskonsert kan bli bønnhørt.

Fremdeles arbeides det med flere internasjonale artister og det loves at Leithaug snart vil få selskap av flere kjente navn. De vil annonseres senere denne uka, loves det fra Nobelinstituttet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!