Lady Gaga

Gagas Dagbladet-kjeft viralt igjen

Ti år har gått siden Dagbladets møte med popstjerna skapte overskrifter. Lady Gaga-fan Magnus (22) tror ikke artisten hadde fått samme spørsmål i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Med låter som «Just Dance», «Paparazzi» og «Poker Face» slo Lady Gaga gjennom med et brak på slutten av 00-tallet.

For nøyaktig ti år siden møtte Dagbladet popartisten for et videointervju, som endte med å bli vist nærmere én million ganger på YouTube, etter omtale hos kjendisbloggeren Perez Hilton.

Nå går klippet viralt på ny.

Tonen ble kjølig da Lady Gaga fikk spørsmål om hun var redd for at måten hun spiller på sex på, skulle ta fokuset vekk fra musikken hennes.

- Nei. Jeg har tre nummer én-hits og solgt fire millioner plater, var svaret.

  • Se video fra intervjuet øverst i saken!

Følte seg dømt

Lady Gaga anklaget også Dagbladets journalist for å dømme henne som kvinnelig artist.

Den da 23 år gamle Gaga forklarte at høydepunktet i karriere hennes så langt, var responsen hun hadde fått fra homsemiljøet:

- Jeg elsker dem så mye, og de stiller ikke slike spørsmål som du gjør. De elsker seksuelle, sterke kvinner som sier det de mener. Hadde jeg vært en fyr som satt her med en sigarett mens jeg klødde meg i skrittet og snakket om hvordan jeg lager musikk fordi jeg elsker raske biler og å ligge med jenter, hadde du kalt meg en rockestjerne, sa artisten til Dagbladets oppmøtte.

- Men når jeg, en kvinne som lager popmusikk, gjør det, dømmer du meg. Du sier det er forstyrrende. Jeg er bare en rockestjerne.

Viralt - igjen

I forbindelse med tiårsjubileet har intervjuet blitt hentet fram fra Internetts skyggedaler.

FORTSATT FAN: Magnus Opsahl Hofseth skal ta master i mote og samfunn ved OsloMet til høsten. Han har vært fan av Lady Gaga i snart ti år. Foto: Privat
FORTSATT FAN: Magnus Opsahl Hofseth skal ta master i mote og samfunn ved OsloMet til høsten. Han har vært fan av Lady Gaga i snart ti år. Foto: Privat Vis mer

Independent skriver at videoen av Lady Gaga som «setter en sexistisk journalist på plass» har gått viralt på ny.

Etter at Twitter-brukeren Lady Gaga Facts publiserte videoen før helga, har klippet blitt spilt av over én million ganger.

Independent skriver videre at svaret har blitt et «aldri så lite legendarisk øyeblikk» for musikeren.

Husker fortsatt

Lady Gaga-fan Magnus Opsahl Hofseth (22) har ingen problemer med å huske artistens tydelige svar overfor Dagbladet, ti år seinere.

- Jeg har sett intervjuet i mange sammenhenger på Internett. Ikke bare nå som det er ti år siden, men generelt når folk vil påpeke hvordan hun sto opp mot det spørsmålet, sier Hofseth.

- Hvorfor tror du at klippet blir trukket fram igjen og igjen?

- Fordi det er viktig at kvinnelige popartister viser at de tør å stå for det de vil, og tør å vise at de er selvsikre. Som kvinnelig popartist møter man i større grad på sexistiske former for spørsmål.

MØTTE GAGA: Magnus Opsahl Hofseth møtte Lady Gaga i Oslo i 2012. - En dag jeg kommer til å huske for resten av livet, sier han om stjernemøtet. Foto: Privat
MØTTE GAGA: Magnus Opsahl Hofseth møtte Lady Gaga i Oslo i 2012. - En dag jeg kommer til å huske for resten av livet, sier han om stjernemøtet. Foto: Privat Vis mer

«Utdatert» spørsmål

Hofseth tror det er flere årsaker til at videoen gikk viralt.

- Gaga var veldig stor i den perioden. Det var sikkert også litt annerledes å se henne virke irritert, som var oppfatningen mange hadde. Hun slo litt tilbake, noe jeg tror mange synes var tøft, mens andre tenkte at hun overdrev.

KASTET KLÆRNE: Lady Gaga ankom i en rosa kjole - og kledde av seg plagg etter plagg, til hun til slutt sto igjen slik. Her med designer Brandon Maxwell. Foto: Angela Weiss / AFP. Video: CNN Vis mer

Hofseth tror ikke at Gaga anno 2019 hadde fått spørsmål om hvorvidt musikken hennes kan havne i skyggen av å spille på sex.

- Jeg forstår hvorfor spørsmålet blir stilt. Det er egentlig et unødvendig spørsmål, men samtidig er det en oppfatning man har at kvinnelige popartister spiller på sex, sier 22-åringen.

- Jeg tror ikke at spørsmålet hadde blitt stilt i dag. Feminisme har blitt mye større, og det er et større fokus på forskjeller på kvinner og menn i alle bransjer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer