KOMMENTARER

Gågate uten gående?

Hvordan vil Høyre og Frp stanse sentrumsdøden?

AKTIV DØDSHJELP:  Ingen ønsker et sentrum bestående av NAV, Narvesen og et konditori for eldre uten sertifikat.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix .
AKTIV DØDSHJELP: Ingen ønsker et sentrum bestående av NAV, Narvesen og et konditori for eldre uten sertifikat. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Norge er en kjøpesenter-junkie. Før helga annonserte statsråd Jan Tore Sanner at forbudslinja ikke har noe for seg. Han møtte langerne og fortalte dem at dette overlater han til lokale krefter som kjenner forholdene.

Spøk til side. Det jeg mente å si, er at kommunal- og moderniseringsministeren besøkte Virke-konferansen i Oslo og fortalte et mottakelig publikum at folk skal slippe å ta med IKEA-sofaen på bussen. Miljøvernminister Solhjell foreslo like før valget å innføre et påbud om at alle nye kjøpesentre over 3000 kvadratmeter skal bygges i eller nær sentrum. Nå er innskjerpingen skrinlagt. Innsigelsene fra næringslivet var overbevisende.

Det er ingen overraskelse at Sanner avliver Solhjells forslag. I valgkampen i 2009 lovet han velgerne at Høyre ville fjerne gjeldende forskrift om rikspolitisk bestemmelse for kjøpesentre, vedtatt i 2008. Selv er jeg mer nysgjerrig på hva Sanner og Høyre-Frp har å tilby i stedet. Hva har han i verktøykassa som kan forhindre sentrumsdød i små og mellomstore norske byer?For Norge er virkelig en kjøpesenterjunkie. De siste 20 åra er arealet i norske sentre firedoblet. Vi har 400 kjøpesentre og den største tettheten per innbygger i Europa. Nesten 40 prosent av all butikkhandel finner sted på disse sentrene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer