«Utøya 22. juli».

Gahr Støre etter lukket visning av Utøya-film: - Jeg er dypt preget

Fikk se Erik Poppes terrorfilm, «Utøya 22. juli».

PREGET: Jonas Gahr Støre forteller at han er dypt preget etter å ha sett «Utøya 22. juli» av Erik Poppe. Han sår også tvil ved filmens undertittel, om at det var 72 minutter som endret Norge. Video: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er forberedt på sterke inntrykk, og går til filmen med blandende følelser. Jeg er spent på å se den, sier leder av Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, til Dagbladet.

Lørdag ettermiddag er han på vei inn til den lukkede visningen av regissør Erik Poppes film om terrorangrepet på Utøya, «Utøya 22. juli», på Klingenberg kino i Oslo.

- Veldig annerledes

Filmen er svært kraftig kost. Poppe har selv uttalt at filmen «ikke er for alle», og at det norske publikummet må tenkte seg godt om.

Etter visningen er Støre preget av det han har sett.

- Den er så annerledes fra alle andre filmer. Jeg tror ingen går og ser den fordi de vil ha en god kinoopplevelse, men filmen er en måte å komme litt nærmere dem som lever tettest med minnene fra Utøya. Sitatet i rulleteksten, «72 minutter som endret oss for alltid», er en kontroversiell påstand, for spørsmålet er: Gjorde de egentlig det? spør Støre.

- Synd han bommet

Ap-lederen forteller deretter om en overlevende fra Utøya som ble hetset seinest forrige uke.

- Personen, som jeg kjenner godt, fikk en mail fra en meningsmotstander hvor det sto «det er synd at Breivik bommet på deg».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer