Gal mann løs i Bergen

Chris Tveds siste krim er blant hans beste.

STADIG BEDRE: Forfatterskapet til Chris Tvedt er i stadig utvikling. Hans siste krim er blant hans beste. Foto: LEIF STANG
STADIG BEDRE: Forfatterskapet til Chris Tvedt er i stadig utvikling. Hans siste krim er blant hans beste. Foto: LEIF STANG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Jeg har ikke lest alle krimromanene til Chris Tvedt, men jeg har lest noen av dem, og jeg kan ikke skjønne annet enn at denne er blant Riverton-vinnerens beste. Både komposisjon og språk vitner om en forfatter i stadig utvikling.  

Seriedrap i Bergen Tvedt har erstattet sin gamle hovedperson, advokat Mikael Brenne, med Kripos-etterforsker Edvard Matre, en stillferdig fyr med sans for orden og analyse.

Matre er også fra Bergen, og når to kvinner blir drept på bestialsk vis må han returnere til hjembyen. Med seg har han de to etterforskerne Solveig og Tommy, hun stille og beskjeden, han brautende og tøff. Sammen med en psykiater fra Haukeland som har vært i USA og studert seriedrapsmenn setter de seg fore å spore opp gjerningsmannen før flere liv går tapt.  

Enkelt og tydelig Mikael Brenne er forresten ikke helt borte, han dukker opp i en vellykket birolle. Tvedt lar også sin hovedperson koble av fra etterforskningen ved å løpe langs veier der hans mer berømte kollega Varg Veum har slitt sine joggesko i flere tiår.            

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer