Gal manns tale

Jeg har lest mye rart opp gjennom åra, men ikke i nærheten av noe så vilt som dette.

MYE OPPMERKSOMHET: Den selverklærte sjamanen Durek Verrett har fått mye oppmerksomhet etter at han ble kjæreste med Märtha Louise. Nå gir han ut bok om sjamanisme og selvhjelp. Foto: Bjørn Langsem
MYE OPPMERKSOMHET: Den selverklærte sjamanen Durek Verrett har fått mye oppmerksomhet etter at han ble kjæreste med Märtha Louise. Nå gir han ut bok om sjamanisme og selvhjelp. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Spirit Hacking

Sjaman Durek

Forlag: St. Martin's Publishing Group
Utgivelsesår: 2019

Se alle anmeldelser

BOK: Da Shaman Durek var fjorten år kom en trollmann kom inn på rommet hans. Den fløy rett gjennom ham, og brente et hull i kroppen hans. Da han lå i en blodpøl ble rommet fylt av en armé av engler. En av dem sa: «This is the child of light who has come to wake up the people?». Hånd i hånd, forteller Durek, bekjempet de to de mørke kreftene med kniver og magiske våpen.

Dommedag

Scenen er som hentet ut fra en fantasybok, som ved siden av Hollywood-filmer synes å være inspirasjonen til Dureks verdensbilde: Ifølge Durek er vi fanget i Matrix, og står overfor dommedag, kalt The Blackout. Etter det store Blackout kommer det han kaller The Great Age. Riktignok bare for dem som har forstått at meningen med livet er «to lift and to shift, and to thrive». Frelsen kan ifølge Durek også komme gjennom enkeltmenneskers altomfattende kjærlighet; Nelson Mandela, Martin Luther King, Mor Teresa – og Durek selv. Han forteller hvor mange liv han selv har reddet gjennom det han kaller «Lines of greater hugging». Hans klemmer er nemlig ikke som andre klemmer, men dreier seg om å videreføre kroppens elektromagnetiske syntese.

Parasitter i underverden

Ved siden av sin skrudde verdensanskuelse, kommer Durek med tips til åndelige øvelser. Det kan dreie seg om å rense deg for slagg fra mange seksualpartnere. Det kaller nemlig på «succubier», noen slags vesener fra underverdenen. Disse blir du kvitt gjennom å gni olje og en magnetisk stein på underlivet. Han gir også tips til «Shamanic harmonic Ninja sorcery», som skal beskytte deg fra parasitter fra underverdenen. Han kan også opplyse om at kreft er selvpåført, og tilbyr behandling gjennom å spørre kreftsyke: «Why do you want this cancer?». Durek innrømmer at noen da blir opprørt, men at dette er langt enklere med barn som har påført seg selv kreft. De svarer ærlig og redelig; «Because I don’t want to be here anymore.»

- AVTRYKK I VAGINA: Durek Verrett, også kjent som prinsesse Märtha Louises kjæreste og selvutnevnt sjaman, uttalte seg om kvinners vagina og sexpartnere til det irske nettstedet Xposé. Det likte ikke kjendislegen Wasim Zahid. Video: Wasim Zahid. Klipp: Marie Røssland Vis mer

Problematiske penger

Ellers forteller Durek at hans klienter stort sett består av millionærer og milliardærer. Disse er ikke lykkelige kan han fortelle oss, for penger blir du ikke lykkelig av. Her er han riktignok høyst tvetydig. Penger er ifølge ham «wonderful energy», og svarer kritikere som mener han som sjaman ikke må ta penger for sine tjenester. Tvert om, sier Durek. En sjaman må ha penger. Hvordan ellers kunne «gi» - eksempelvis hive seg på et fly til den andre siden av kloden for å redde en klient. Han gir også tips til hvordan bli rik. Da skal du sette deg med bena i kors, hviske et pengemantra og visualisere dollartegnet med hendene i et blått magnetisk lys. Dette ritualet må gjentas ofte for å lykkes.

Vanskelig barndom

Inniblant kommer han med eksempler fra sin egen dramatiske barndom. Om seksuelt misbruk, og hvordan han ble slått til blods og stengt inne på rommet i tre måneder etter å ha kikket på julepresangene. Han forteller at han forsøkte å ta livet sitt som sekstenåring, og ble diagnostisert som både schizofren og bipolar. Han ble innlagt, men da han kom ut ble han reddet av hunden Dexter. Dexter hadde telepatiske evner og lærte Durek det han kaller en sjelesamtale. Hvem vet. Kanskje det også var Dexter som tipset Durek om veien til å bli den perfekte seksualpartner: «When you kiss your lover, you should kiss with devotion, as though you were kissing yourself».

Dagbladet har anmeldt den engelske utgaven av boka. Boka gis ut på norsk av Cappelen Damm 29.10.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer