Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gal seriemorder eller barneforsvinninger? Her er tre nye krimserier å strømme i helga

Harlan Coben og Stephen King står bak hver sin.

FORSVINNINGSSAK: Amanda Abbington og Michael C. Hall spiller hovedrollene i ukas kanskje mest spennende nye krimserie. Foto: NETFLIX
FORSVINNINGSSAK: Amanda Abbington og Michael C. Hall spiller hovedrollene i ukas kanskje mest spennende nye krimserie. Foto: NETFLIX Vis mer

Er du krimfan? Da har du litt å velge i på tv-skjermen for tida. Tre nye serier har dukket opp på strømmetjenestene i løpet av de siste par ukene, og vi har testet varene.

Her er noe for enhver smak, enten du går for det trygge og kjente eller grøssende groteske.

«Safe» på Netflix

KRIMFAVORITTER: «Safe» er en ny serie fra Harlan Coben, med Michael C. Hall i hovedrollen. Video: Netflix Vis mer

Michael C. Hall («Dexter») spiller hovedrollen som fortvilt pappa i denne nye og lovende britiske krimserien av Harlan Coben. Ei 16 år gammel jente forsvinner fra et skjermet villastrøk etter en hjemme alene-fest, og det viser seg at mange av naboene og vennene hans har ting å skjule. For noen av dem tar den ene dårlige avgjørelsen den andre, og situasjonen blir farlig, både for dem og de andre i villastrøket. Heldigvis er én av naboene (Amanda Abbington) en dreven politietterforsker.

«Mr Mercedes» på TV2 Sumo

UAVSLUTTET SAK: Brendan Gleeson spiller nypensjonert politietterforsker i Stephen King-krimmen "Mr Mercedes". Vis mer

Denne serien, basert på en Stephen King-roman, er ukas mest brutale. Den handler om en gal seriemorder, type datanerd som bor hjemme hos mor og plager sin nylig pensjonerte etterforsker med sadistiske hackerangrep. Både morderen og den gretne detektiven er kjente krimklisjeer, men serien har noen spesielle vrier som gjør den interessant. Og den frittalende nabodama er veldig kul!

«Gone» på Viaplay

KIDNAPPINGER: "Gone" er en ny serie med Chris Noth og Levin Rambin om en spesialavdeling i FBI som jobber med bortføringsaker. Vis mer

En lettvekter sammenlignet med de andre, med formelbasert fortellerteknikk og en del klisjeer. Men er du fan av «CSI» og høypuls-historier med avsluttende episoder, kan den funke bra. Den handler om et tidligere barnebortføringsoffer, nå kampsportekspert, som blir rekruttert av FBI-agenten som reddet henne (Chris Noth), til en spesialavdeling for kidnappingsaker.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media