Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gale anklager mot Selbekk

Utenriksminister Jonas Gahr Støre måtte beklage utsagn i TV-debatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Utenriksministeren gjentok flere ganger i debatten på Tabloid på TV 2 i går at Magazinet-redaktør Vebjørn K. Selbekk hadde kjempet for et forbud mot Monty Python-filmen «Life of Brian». Selv om Selbekk protesterte høylydt på anklagene, slo Støre fast uten forbehold at Selbekk ønsket å få stoppet filmen.

Tirsdag kveld beklaget han imidlertid overfor VG at han hadde kommet med feilinformasjon. Påstandene han kom med i programmet kan han heller ikke dokumentere.

- Hvis det er slik at det ikke er riktig, beklager jeg det, sier Støre til VG.

Påstanden har også Støre kommet med ved flere andre anledninger, blant annet i NRKs Standpunkt i februar. Selbekk er lei av det han kaller utenriksministerens løgner.

- Jeg var ti år gammel da filmen kom ut. Det var dessuten ti år før Magazinet så dagens lys. Jeg har aldri i noen sammenheng, på noe tidspunkt, ment eller gitt uttrykk for at denne filmen burde forbys, sa Selbekk til VG etter programmet.

Hverken under programmet eller da debattdeltakerne møttes etterpå, beklaget Støre det han hadde sagt.

Filmen «Life of Brian», som er en av Monty Python-gjengens største suksesser, ble først forbudt og deretter sensurert da den kom ut i Norge i 1980.

BEKLAGET FEIL: Etter gårsdagens Tabloid på TV 2 innrømte utenriksminister Jonas Gahr Støre at han ikke hadde grunnlag for påstandene han satte fran om Magazinet-redaktør Vebjørn K. Selbekk. Foto: Torbjørn Grønning
BEKLAGET FEIL: Etter gårsdagens Tabloid på TV 2 innrømte utenriksminister Jonas Gahr Støre at han ikke hadde grunnlag for påstandene han satte fran om Magazinet-redaktør Vebjørn K. Selbekk. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer