Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ari Behn død

Galleri-eiere: - Mann truet med balltre

Fortviler etter nettbutikk-krasj.

UTSTILLING: Ari Behn sammen med gallerieierne Iren Graff Lilleng (63, t.v.) og Ingrid Fredstad (53) i begynnelsen av november, da han, Mikael Persbrandt, Lise Westgaard og Espen Eiborg hadde popup-utstilling i Galleri Graff. Foto: Glenn Thomas Nilsen / Indre24.no
UTSTILLING: Ari Behn sammen med gallerieierne Iren Graff Lilleng (63, t.v.) og Ingrid Fredstad (53) i begynnelsen av november, da han, Mikael Persbrandt, Lise Westgaard og Espen Eiborg hadde popup-utstilling i Galleri Graff. Foto: Glenn Thomas Nilsen / Indre24.no Vis mer

- Det var en stor, voksen mann. Han truet med å hente flere folk, og balltre. Det er helt hinsides, sier Ingrid Fredstad (53) til Dagbladet.

Fredstad eier sammen med Iren Graff Lilleng (63) Galleri Graff. Det lille galleriet i Askim er det siste døgnet kommet i søkelyset fordi nettbutikken deres etter Ari Behns død ble nedrent av kunder som ville kjøpe de fem bildene av ham som har ligget til salgs der.

Krasj

Nettbutikken krasjet imidlertid raskt av den uventede pågangen, som medførte at de fem bildene ble utsolgt på få minutter. Mange fikk likevel bestilt og betalt bilder etter dette, og en del av disse kundene er altså sinte og opprørte.

SØRGER: Unni Askeland har knapt vært ute av døra siden hun mottok dødsbudskapet for to dager siden. - Jeg har mistet en av mine beste venner. Det er bare grusomt. Hennes varmeste tanker går til døtrene og Märtha Louise. Foto: Frank Karlsen. Video: Kristoffer Løkås. Klipp: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer

Det var NRK som først omtalte balltretrusselen, som ble framsatt i dag morges, av en mann som ble rasende da han innså at han ikke ville få Behn-bildet han hadde betalt for.

- Det er fortvilt. Vi er tre damer, alle over 50 år og under 1,62 meter høye. Vi føler oss veldig utrygge, sier Fredstad - som opplyser at de har løpende kontakt med galleriets alarmselskap og politiet.

- Politiet har bedt oss ringe nødnummeret med en gang dersom vi ser mannen igjen, sier hun.

Karianne Knudsen, operasjonsleder ved Øst politidistrikt, bekrefter at de i morges ble oppringt fra Galleri Graff.

- De ble bedt om å låse døra og ringe 112 dersom mannen dukket opp igjen, og vurdere anmeldelse, sier Knudsen til Dagbladet.

LITE GALLERI: Galleri Graff ligger i Askim sentrum. Eierne har i dag hatt hendene fulle med å besvare henvendelser fra kunder. Foto: Glenn Thomas Nilsen / Indre24.no
LITE GALLERI: Galleri Graff ligger i Askim sentrum. Eierne har i dag hatt hendene fulle med å besvare henvendelser fra kunder. Foto: Glenn Thomas Nilsen / Indre24.no Vis mer

- Utrolig ulykkelige

Selv måtte 53-åringen fly hjem prematurt fra juleferie på grunn av problemene hjemme.

- Det er veldig tragisk, og vi er utrolig ulykkelige. Vi har brukt mye tid på å besvare telefonsamtaler fra kunder, og har også hatt åpent i dag. En del har vært opprørt; det er mange som ikke forstår når det er penger involvert, sier gallerieieren - men understreker:

- Mange har vært utrolig hyggelige og forstått at dette er en situasjon vi ikke kunne forutse.

Hun har ikke tall på hvor mange som har gjennomført Behn-kjøp i nettbutikken. Medeier Lilleng fortalte i går at de hadde fått flere hundre bestillinger.

Fredstad forteller at også selskapet som leverer nettbutikkløsningen, er fortvilet. Samtidig tar dette fokuset bort fra hovedsaken at Ari Behn brått er gått bort, sier gallerieieren.

- Vi tenker på familien hans, sier hun.

SIGNERT EKSEMPLAR: Behn signerer et av bildene sine under utstillingen i november. Foto: Glenn Thomas Nilsen / Indre24.no
SIGNERT EKSEMPLAR: Behn signerer et av bildene sine under utstillingen i november. Foto: Glenn Thomas Nilsen / Indre24.no Vis mer

Lavprofilert

Fredstad forteller at forholdet mellom Galleri Graff og Behn alltid har vært lite profilert. De har hatt to utstillinger med ham, seinest i november, da Behn, Mikael Persbrandt, Line Westgaard og Espen Eiborg hadde popup-utstilling.

- Vi har ikke brukt navnet hans i markedsføringen, og bildene har ligget til salgs ganske lenge, opplyser hun.

Nå vil resten av romjula gå med på å tilbakeføre pengene til alle som har kjøpt egentlig utsolgte Behn-bilder, hovedsakelig via Vipps og PayPal.

- Det går seg til etter hvert, men det tar tid. Jeg håper vi lander med begge beina, sier Ingrid Fredstad.

Ari Behn ble funnet død om ettermiddagen første juledag. Den 47-årige forfatteren og billedkunstneren tok sitt eget liv.

Behn blir bisatt fra Oslo domkirke fredag 3. januar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media