Galopperende galskap

«She\'s So Lovely» er for så vidt en film om kjærlighet. Den kan skilte med Sean Penn og John Travolta, og mer forskrudde figurer skal du lete lenge etter. De er riktig bra.

Men lykkelandet glimrer altså med sitt fravær. Så er da også dette en filmatisering av avdøde John Cassavetes\' siste manus, en mann med større interesse for galskap enn livat tidtrøyte. Regissøren er hans sønn, og han fører arven videre.

Kjærlighet og vanvidd er hva det handler om. Maureen (Robin Wright Penn) er gift med Eddie (Sean Penn), som har det med å forsvinne i dagevis, hvorpå han dukker opp igjen på den lokale baren, der de begge tyller i seg whisky.

Besatt

De er besatt av hverandre, to individer på en fortapelsens heisatur. Når Maureen i alkoholrus mishandles av en nabo, frykter hun at Eddie skal ta livet av ham. De driver rundt i en desperat runddans for å redde hverandre uten hell, og en dag går det galt - Eddie havner på institusjon.

Han tror det har gått tre måneder, når han slipper ut etter ti år, bare for å finne kona godt gift i et pent hus med Joey (John Travolta) og med tre barn - hvorav det eldste er Eddies.

Like gal

Det tar en aldri så liten stund før det blir klart at Joey er like ravende gal som Eddie. Han ser normal ut, men ber niåringen holde kjeft og drikke opp ølet sitt. Konfrontasjonene tar uventede og ikke alltid like logiske vendinger i dette dramaet, og slutten vil for mange virke helt usannsynlig.

Men det er fengslende gjort. Ekteparet Penn spiller godt opp mot hverandre, og Travolta har en storartet evne til å gjøre mye ut av alle roller han tar i. Seere med sans for svartsinn vil finne litt komikk, også - like skrudd som alt annet i denne vanviddsgaloppen.