Galskapen er løs

HØYLANDET (Dagbladet): Lånkerevyen tok den første publikumsprisen og fikk ros av kulturminister Anne Enger Lahnstein, da den åttende norske revyfestivalen ble åpnet i går.

20 000 revytullinger fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør er på plass i revybygda Høylandet i Nord-Trøndelag. Stemningen er ellevill allerede fra dag en.

- Her er en folkelig frodighet som blir høyt verdsatt, sa kulturminister Lahnstein etter å ha åpnet festivalen og overvært den første dagforestillingen.

Av 250 innsendte revynummer fra 100 ulike revygrupper, er til sammen 80 nummer funnet verdig til å delta i konkurransen. De beste numrene plukkes ut til å være med i finaleforestillingen lørdag, der årets revypriser deles ut. I juryen sitter Paul Ottar Haga, Iren Reppen og Andreas Diesen.

- Å drive med revy er selve drivkraften i livet. Det gir så utrolig mye, sier Harald Morten Bremseth. Han og Lånkerevyen stilte opp med en dårlig sketsj - som var så morsom at den ga dem den første publikumsprisen.

- Jeg synes det er imponerende at de greier å samle så mye folk fra hele landet. Det sier litt om revyens posisjon, sier kulturministeren, som hadde følgende vurdering av det hun fikk se av kultur i går:

- Nivået er selvfølgelig varierende, men det er mye bra her.