Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Galskapen inntar NRK1

Han ble Norges store radiostjerne med sine hemningsløse XL-programmer på Petre. Nå flyttes Espen Thoresens galskap over i moderskipet NRK1. - Dette blir det ultimate tv-programmet. Og vi sender hovedsakelig i farger, kommenterer Thoresen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thoresen tar med seg sine ikke spesielt vel bevarte XL-kompanjonger over i fjernsynshuset. Dette inkluderer sprengningsekspert Kristopher Schau, matglade Atle Antonsen og negerkongen Johan Golden.

- Dette blir ekte venstrehånds-tv, sier Thoresen, som er på skjermen med nyskapningen «TVTV» fra onsdag 22. september.

Hvis Førde gidder

- Vi mener at det å lage et tv-program ikke trenger så mye planlegging. Et par kvelder med drodling er nok, sier Thoresen. Petre-profilen har aldri skjønt seg på dem som driver med nitid planlegging i måneder og år før de skal på skjermen med et nytt konsept.

- Jeg har til dags dato ikke skjønt et kvidder av hva de driver med der borte i fjernsynshuset. Hvis Einar Førde hadde giddet, og ikke vært kamerater med altfor mange på huset, så er det store grupper som kunne vært fjerna. Det er ikke for ingenting at trimrommet ligger der borte. Det er mange som har god tid til å benytte det. Det er folk som ikke har vært på tv på 15 år som plutselig dukker opp i korridorene her. Ja, det er flere enn jeg som er overraska over latskapen, sier Thoresen.

Selv mener han at det holder med venstre hånd.

- Man kan klare å lage tv med bare venstre hånd uten at resten av kroppen behøver å gjøre noe som helst.

Finner på noe

XL legges ned i begynnelsen av juli.

- Men jeg er allerede nå rimelig lei, uttaler Thoresen. Likevel vil han ta med seg noe av radiofølelsen over i tv-mediet.

- Vi er radiofolk som skal på besøk i fjernsynshuset. Egentlig håper jeg også at «TVTV» blir så bra at en eller annen radiokanal har lyst til å ta opptak og sende det. Det har vel aldri vært gjort før.

XL-gjengen ønsker å ta med seg en del av XLTV-erfaringene fra NRK2 over i det nye NRK1-programmet.

- Vi er ikke de som ser på hva andre har gjort. Vi finner på noe sjøl.

Kjartan Kristiansen (DumDum Boys), Baard Slagsvold (Tre Små Kinesere) og Palle Krüger (Mercury Motors) skal utgjøre «TVTV»s faste husorkester. Inspirasjon til ideer henter Thoresen og co. hovedsakelig fra Tore Skoglund.

- Vi teiper vitsene fra Rorbua. Hele den verbale stilen der betyr mye for oss. Skoglunds pianist, Trond Myhre, er også stor. Det er noe sporty over en mann som stiller på tv igjen og igjen selv om han mangler masse tenner.