Galt å være engasjert pappa?

Min faste spalte «Hun er et geni» er ikke skrevet med ironisk distanse.

KOS: Det finnes nok av menn som ser på det å dele ti-tolv uker av sitt liv med en liten baby som en skremmende opplevelse, skriver Ole Morten Knudsen alias Superpapsen.  Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / SCANPIX
KOS: Det finnes nok av menn som ser på det å dele ti-tolv uker av sitt liv med en liten baby som en skremmende opplevelse, skriver Ole Morten Knudsen alias Superpapsen. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sunniva Pettersen Eidsvoll, Ingrid Tungen, Ingvild Reymert og Trine Østereng fra bloggkollektivet Maddam går i sin kronikk 13.07, «Familielykke fanget i nettet», til angrep på mammabloggere. Jeg skal ikke kommentere dette nærmere her, men jeg reagerer på at de i samme kronikk blander inn oss engasjerte pappaer som skriver om pappapermisjonen i positive vendinger. De tar nemlig grundig feil.

De har rett i at jeg i min blogg Superpapsen.no beskriver permisjonen som ren lykke. Det vil jeg også påstå at den er, og jeg ser ingen grunn til ikke å dele dette med andre fedre. Det finnes nok av menn som ser på det å dele ti-tolv uker av sitt liv med en liten baby som en skremmende opplevelse.

Eidsvoll, Tungen, Reymert og Østereng kan ta en prat med Haudemann-Andersen eller gjøre et kjapt søk i kommentarfeltene på landets tabloide nettaviser om det er disse stemmene de ønsker å høre. For meg er det lite interessant, og ville også vært et falsum å skulle bygge opp under. Da ønsker jeg heller å fremheve de positive sidene ved å tilbringe tiden hjemme i pappaperm.

Om jeg ved hjelp av å beskrive morsomme aktiviteter, sære påfunn, glade dager og en og annen oppskrift på lettlagd babymat kan inspirere andre fedre, så er jeg godt fornøyd. Om jeg samtidig klarer å påvirket samfunnet slik at det blir installert et stellebord på et offentlig herretoalett eller to, så er det enda bedre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer