FÅR KJØRT SEG: Jon Snow (Kit Harrington) var i fokus i ukas «Game of Thrones»-episode, og får trolig også mye skjermtid i neste ukes sesongfinale. FOTO: HBO
FÅR KJØRT SEG: Jon Snow (Kit Harrington) var i fokus i ukas «Game of Thrones»-episode, og får trolig også mye skjermtid i neste ukes sesongfinale. FOTO: HBOVis mer

- «Game of Thrones»- avslutningen blir den beste til nå

Serieskaperne snakker på seg forventninger.

(Filtermagasin.no): «Game of Thrones»-skaperne David Benioff og D.B. Weiss har hatt noen ganske spektakulære måneder siden sesong fire startet opp i april, med seerrekorder og episoder som har skapt enorm oppmerksomhet.

Men har de likevel spart det beste til slutt?

Mer drama Ifølge Entertainment Weekly lover i hvert fall Benioff og Weiss at neste ukes sesongavslutning kommer til å inneholde mye mer dramatikk enn de foregående finalene.

- Det er den beste sisteepisoden vi har gjort, uten sammenlikning, sier Benioff og Weiss til magasinet.

Vanligvis har «Game of Thrones»-sesongene inneholdt en tydelig narrativ struktur, der den nest siste episoden ofte har inneholdt et stort slag eller viktige dødsfall, mens den tiende og siste episoden har holdt et roligere tempo.

Men denne strukturen har ikke vært like tydelig denne sesongen. Ett av de aller største drapene skjedde jo allerede i episode to, og selv om ukas episode (sesongens nest siste) var dramatisk nok var den kanskje ikke like avgjørende som «The Rains of Castamere» eller «Blackwater».

Rekordlang episode Og det er ifølge Benioff og Weiss fordi det er mer i vente helt til slutt.

- Jobben skuespillerne gjorde, regien fra Alex Graves, effektarbeidet og musikken fra Ramin Djawadi: Alt stemte, og i sum er det trolig blitt den beste timen tv vi har produsert. Vi er utrolig stolte av den siste episoden, «The Children». Og litt skremt av den også, for nå blir vi nødt til å jobbe desto hardere med sesong fem for å finne en måte å toppe dette på, sier manusforfatterne.

Fra før er det kjent at sesongavslutningen blir 66 minutter lang, noe som er rekord i «Game of Thrones»-sammenheng (to minutter lenger enn «Valar Morghulis» fra sesong to i 2012).

Her kan du se en trailer for sisteepisoden, som kommer ut på C More og HBO Nordic i Norge mandag.

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.