VINTEREN KOMMER: Vinteren er på vei til de sju kongedømmene, og med den rykker også Nattens konge og de dødes hær stadig nærmere. Den enorme isveggen har beskyttet Westeros mot farer fra nord i tusen år - men vil den holde stand når de døde kommer? Foto: HBO Nordic press
VINTEREN KOMMER: Vinteren er på vei til de sju kongedømmene, og med den rykker også Nattens konge og de dødes hær stadig nærmere. Den enorme isveggen har beskyttet Westeros mot farer fra nord i tusen år - men vil den holde stand når de døde kommer? Foto: HBO Nordic pressVis mer

«Game of Thrones» sesong 7

«Game of Thrones»: Denne lille detaljen kan avsløre hva som er planen til «Nattens konge»

«Nattens konge» kommer. Men hvilken vei vil han ta?

(Dagbladet): «Game of Thrones» sesong sju har hatt premiere, og tv-favoritten svikter ikke.

Bare to episoder inn i den populære serien biter fansen seg allerede merke i viktige detaljer og produsere egne teorier om hva som kommer til å skje videre.

OBS OBS OBS! Spoileralarm! Ikke les videre om du ikke vil vite om ting som har skjedd i sesong sju!

Vinteren er på vei til de sju kongedømmene i «Game of Thrones», og med den rykker også «nattens konge» og de dødes hær stadig nærmere. Men hvordan har han tenkt å komme seg inn i Westeros?

En ørliten detalj som har dukket opp på kartet i selve introen til tv-serien, kan vise seg å få betydning for hva som skal skje videre.

Havet frosset

I introen til de to nyeste episodene har observante fans nemlig lagt merke til én spesiell forandring: i kartet som vises i begynnelsen av hver episode har havet øst for den store isveggen frosset til is.

SESONG 6: I sesong seks viste kartet et åpent hav og mindre snø og is. Foto: Skjermdump HBO Nordic
SESONG 6: I sesong seks viste kartet et åpent hav og mindre snø og is. Foto: Skjermdump HBO Nordic Vis mer

Introduksjonen til hver eneste episode begynner alltid med et sveip over kartet med de sju kongerikene.

SESONG 7: I introen til sesong sju er muren dekket av mer snø og havet øst for muren er frosset igjen. Foto: Skjermdump HBO Nordic
SESONG 7: I introen til sesong sju er muren dekket av mer snø og havet øst for muren er frosset igjen. Foto: Skjermdump HBO Nordic Vis mer

For hver av sesongene har kartet forandret seg litt, alt ettersom hvor den mest sentrale handlingen foregår, og hvordan hovedkarakterene beveger seg rundt i serieuniverset.

For de mest årvåkne har det også vært gjemt hint om hva som vil skje videre i dette kartet. For eksempel kunne man se Bolton-familiens våpenskjold, den flådde mannen, henge over Winterfells murer, da Ramsay Bolton inntok borgen.

Et hint?

Nå spekulerer fansen om serieskaperne kan ha lagt inn et hint om hvordan «nattens konge» og hans hær med udøde hvitvandrere har tenkt å komme seg inn i Westeros, skriver the Independent.

Foreløpig er menneskene i Westeros beskyttet av den enorme isveggen. I fundamentet til veggen er det nemlig lagt magiske besvergelser som de levende døde ikke kan komme forbi.

Saken fortsetter under videoen.

VINTEREN ER HER: En ny trailer på hele to minutter avslører en del av handlingen i den kommende sesongen av «Game of Thrones». Video: HBO Vis mer

Men nå tror fansen at «nattens konge» kommer til å ta i bruk det frosne havet øst for muren, og at han og hvitvandrerne derfor kan ta en omvei, og spasere rett forbi veggen og inn i Westeros.

Så det i flammene

Dette stemmer godt med hva Sandor «Hunden» Clegane beskrev, da han i sesongpremieren hadde et skremmende syn i flammene.

Den forhenværende ridderen beskrev området der «veggen møter havet», og fortalte at han så «de døde marsjerte forbi», nøyaktig i det området som nå tilsynelatende har frosset til is.

En annen teori som har fått gehør, er at det er Bran Stark som gjør det mulig for «nattens konge» å slippe inn i Westeros og forbi den magiske ismuren. Da Bran var under gudetreet i nord og hadde et syn av de dødes hær, ble han merket av nattkongen. Dette merket gjorde at «nattens konge» og resten av de døde kunne bryte forbi forsvarsmuren som beskyttet Bran og de andre under gudetreet.

Teorien går ut på at om den magien var den samme magien som beskytter muren, betyr det at «nattens konge» kan ta seg forbi eller gjennom ismuren så lenge Bran Stark har reist sørover.