SKJULT SKUESPILLERDEBUT: Gutta i amerikanske Mastodon prøver seg som skuespillere i hittil siste episode av «Game of Thrones». Hele bandet tas av dage innen episoden er omme. Foto: HBO Nordic
SKJULT SKUESPILLERDEBUT: Gutta i amerikanske Mastodon prøver seg som skuespillere i hittil siste episode av «Game of Thrones». Hele bandet tas av dage innen episoden er omme. Foto: HBO NordicVis mer

«Game of Thrones» dreper amerikansk metallband

Rockerne i Mastodon fikk ikke leve lenge da de ble en del av fantasy-universet.

(Dagbladet): Denne artikkelen inneholder visse spoilere for dem som ikke har sett åttende episode av «Game of Thrones» sesong 5.

Et liv er ikke mye verdt i «Game of Thrones»-universet, og foreløpig siste ut på drapslista er det amerikanske metallbandet Mastodon.

I den hittil siste episoden av den populære HBO-serien gjør bandmedlemmene en kort gjesteopptreden idet Jon Snow (Kit Harington) drar nord for muren i et forsøk på å dra med de frie folkene tilbake på den trygge siden av muren.

Kort debut I episoden støter Snow og hans menn for alvor på de beryktede «white walkers».

Blant disse frie folkene i serien er medlemmene i groove-metallbandet Mastodon, som alle gjør korte opptredener i serien. Musikernes lek med skuespillerkarrieren ble ingen lang affære: Samtlige Mastodon-medlemmer måtte bøte med livet, foran kamera vel og merke, innen innspillingsdagen var omme.

Det var danske Politiken som først meldte om den noe spesielle skuespillerdebuten.

Gjorde også GoT-musikk Gutta i det Atlanta-baserte bandet laget også en, til dem å være, lavmælt låt som en del av det offisielle «Game of Thrones»-lydsporet.

Låten fikk den passende tittelen «White Walker».

Mastodon har spilt sammen siden 1999, men deres virkelige gjennombrudd kom i 2004 med plata «Leviathan», et konseptalbum basert på bokklassikeren «Moby Dick». Skiva ble «Album of the Year» i Kerrang! og Revolver.

Dette er forøvrig ikke første gang et band gjør skjult gjesteopptreden i «Game of Thrones». Det islandske kultbandet Sigur Rós spilte for kong Joffrey under aliaset «The Rains of Castamere», men den iltre kongen ble ikke imponert og musikerne ble straks kastet på dør for å ikke ha underholdt kongen tilstrekkelig.