Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Game of Thrones»-Emilia er kjent for å være dragekriger. Nå vil hun bli den første kvinnelige Bond

Og ønsker seg Leonardo DiCaprio som Bond-gutt.

HERSKERINNEN: Emilia Clarke i rollen som Daenerys Targaryen i HBO-serien «Game of Thrones». Nå ønsker hun å spille en kvinnelig James Bond. Foto: HBO Nordic
Foto: scanpix / HBO/Shooting Star
HERSKERINNEN: Emilia Clarke i rollen som Daenerys Targaryen i HBO-serien «Game of Thrones». Nå ønsker hun å spille en kvinnelig James Bond. Foto: HBO Nordic Foto: scanpix / HBO/Shooting Star Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Game of Thrones»-stjerna Emilia Clarke (29) har spilt inn navnet sitt i kampen om å bli den nye kvinnelige James Bond.

I et intervju med Daily Star kom hun med følgende utspill:

- Jeg har mange urealiserte drømmer. Jeg ville elsket å spille Jane Bond.

Det er bare en drøy uke siden «X-Files»-stjerna Gillian Anderson tvitret et bilde av seg selv, der en fan hadde manipulert hennes kropp og ansikt på en James Bond-filmplakat. Hun uttalte at hun elsket montasjen.

Bond-gutt Nå har altså Clarke tatt opp tråden. Hun annonserte dette da hun promoterte sin nyeste film, dramaet «Et helt halvt år», som nå er å se på norske kinolerreter, der Clarke har sin første romantiske hovedrolle.

Og ikke nok med at hun gjerne vil titulere seg som 007-agent, hun har også et sterkt ønske om hvilken Bond-gutt som skal stå ved hennes side. Valget faller på Leonardo DiCaprio. Så da er det bare å se ham for seg i kostymer lignende det vi er vant til å se på kjente Bond-kvinner som Halle Berry.

Avisa The Guardians filmredaktør Catherine Shoard skriver i en kommentar at kampanjen for å gjøre James Bond til kvinne «føles merkelig i en verden der kvinnelige ledere får til framskritt gjennom å gjøre ting annerledes». Hun mener verden heller trenger en ny heltinne.

Craig har sagt nei Nå har avtroppende Bond-regissør Sam Mendes ingen planer om å transformere James til Jane.

- Barbara Broccoli (produsent) velger hvem som skal bli den neste James Bond, punktum.

Det har heller ingen ting å si at Daniel Craig har sagt nei til over 60 millioner engelske pund for å fortsette i rollen en film til. Ryktene går nå om at det er Tom Hardy som vil ta over den ikoniske rollen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!